“Θα ενημερώσουμε την παράκτια εμπορική συμφωνία με την Τουρκία” – Ειδήσεις

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Ερχάν Αρλίλ μίλησε στο Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören (DHA) πριν από την επίσημη επίσκεψή του στην Άγκυρα στις 13 Ιανουαρίου. Αναφέροντας ότι ο ρυθμός των δραστηριοτήτων εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο, ο υπουργός Αρίκλι σημείωσε ότι θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα με τον Τούρκο ομόλογό του Φατίχ Ντόνμεζ.

“ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ TRNC”

Η συμφωνία του υπουργού Arıklı υπογραμμίζει ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο που έχει υπογραφεί μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, “Εάν διαχειρίζεται θα μπορούσε να μας κάνει τεράστιο αντίκτυπο. Μία από τις χώρες θα είναι σε θέση να διαπραγματευτεί μετά την Τουρκία και την Αγγλία. Η Αγγλία αντιμετώπιζε δυσκολίες στο παρελθόν, επειδή τώρα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρώπη έχει συνάψει μια άμεση εμπορική συμφωνία με την Ένωση παραγωγής και την Τουρκία. Μεγάλη συνεισφορά όσον αφορά τις εξαγωγές είναι σίγουρη ότι θα υποβληθεί η χώρα στην οποία μπορούμε να συμπεριληφθούμε από μια μάλλον Τουρκία εμπορικών συμφωνιών. Θα πάω στην Άγκυρα σε 13 μήνες για αυτό το σκοπό. Ο Υπουργός Εμπορίου Ruhsar, ο συνομιλητής μας στην Άγκυρα Θα συναντηθούμε με τον Πεκάν και θα επεξεργαστούμε “, είπε.

“ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ”

επικοινωνήστε σχετικά με τις πληροφορίες που θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στην Άγκυρα Αρίκλι, “Θα ενημερώσουμε την παράκτια εμπορική συμφωνία της inshallah. όλων των προϊόντων που παράγονται στην Κύπρο σύμφωνα με το λιμάνι Mersin σχετικά με τους όρους της Τουρκίας για τους κωδικούς τροφίμων και ελπίζουμε ότι θα εισαχθούν στα τελωνειακά εμπόδια. Πηγαίνουμε για αυτόν τον σκοπό. Πιστεύω ότι θα υπάρξει συνάντηση. Υπάρχει μια σοβαρή ανισορροπία εισαγωγών – εξαγωγών. Ενώ οι εισαγωγές μας υπερβαίνουν το ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια, οι εξαγωγές μας είναι περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια. Σχεδιάζουμε να εξαλείψουμε αυτήν την εμπορική ανισορροπία. Μπορεί να μην χρειαστεί να πάρουμε τα προϊόντα που παράγουμε πέρα ​​από την Çukurova. Μιλώ για μια τόσο μεγάλη αγορά. μίλησε. “Η θητεία μου με καλώδια ηλεκτρικής ενέργειας στην Τουρκία, τα οποία θα φέρουν το έργο για την κατάργηση του διαγωνισμού”, δήλωσε ο Arıklı “αναμφισβήτητα υποστήριξη της Τουρκίας σε όλες τις περιοχές της χώρας μας”, εξέφρασε την έκφραση του τόπου.

“Η ΚΥΡΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΜΑΣ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΚΑΛΩΔΙΟΥ”

Ο Arıklı συνέχισε τα λόγια του ως εξής: “Η ηλεκτρική ενέργεια με καλώδιο είναι το πιο σημαντικό κύριο έργο μας. Είναι το πιο σημαντικό έργο της ζωής μου. Επειδή τόσο ακριβός και βρώμικος ηλεκτρισμός βλάπτει τους ανθρώπους μου. Δεν χρειάζεται να αγοράζουμε βρώμικη ενέργεια σε αυτήν την τιμή, επομένως πρέπει να παρέχουμε φθηνότερη, καλύτερη ποιότητα, καλύτερη ενέργεια. ηλεκτρικό ρεύμα με απολύτως το καλώδιο για να επωφεληθούμε επαρκώς από την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να εισέλθουμε σε αυτήν τη χώρα. Πόση ηλιακή ενέργεια μπορούμε να επιτύχουμε μπορεί να χρησιμοποιήσει και οι δύο μπορούν να πουλήσουν στην Τουρκία. Επειδή μπορείτε να επωφεληθείτε ορισμένες ώρες ηλιακής ενέργειας. το πρωί έως τις 9 το βράδυ Παράγετε περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ενέργεια, πουλάτε περισσότερο από ό, τι χρειάζεστε και το αγοράζετε ξανά το απόγευμα. Σκεφτόμαστε να χαλαρώσουμε την αγορά με αυτόν τον τρόπο. “

“Η ΚΙΒ-ΤΕΚ ΒΛΑΒΕΙ”

Αναφέροντας ότι η Κυπριακή Τουρκική Αρχή Ηλεκτρισμού (KIB-TEK), η οποία καλύπτει τις περισσότερες από τις ανάγκες ηλεκτρικής ενέργειας της ΤΔΒΚ, έχει χάσει 23 σεντς ανά κιλοβάτ, δήλωσε ο υπουργός Αρίκλι, “Δεν ξέρω πόσο καιρό μπορούμε να αντέξουμε αυτό”.

“ΘΕΛΩ ΣΤΗΡΙΞΗ ΓΙΑ ΜΜΕ”

Ο Arıklı σημείωσε ότι οι μελέτες για τις ΜΜΕ στο Ημερολόγιο, “Υποστήριξη των ΜΜΕ στην Τουρκία, πώς μπορούμε να παρέχουμε, αν και υποστηρίζουμε τη λήψη. Τα φθηνά, μακροπρόθεσμα και χαμηλού επιτοκίου δάνεια είναι ο μεγαλύτερος στόχος μας. Η δική μας διευκόλυνση με την αδυναμία μας να το εκπληρώσουμε. Βοηθήστε μας να λάβουμε ΜΜΕ” Δεν χρειάζεται να δώσουμε το φιλί της ζωής είναι πολύ μακρόχρονο, είναι το ίδιο για την υποστήριξή του προς την Τουρκία που θα απαιτήσει από τις ΜΜΕ στην παραγωγή εδώ », είπε.

Source