“Θα κάνουμε την πρώτη επαφή με τη Σελήνη στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας”

Πρόεδρος Ερντογάν, το 10ετές διαστημικό πρόγραμμα της Τουρκίας ανακοίνωσε τους 10 στόχους του. Ανακοινώνοντας ότι ο πρώτος και πιο σημαντικός στόχος θα είναι το φεγγάρι το 2023, ο Ερντογάν είπε, “Ο τελευταίος στόχος μας είναι να στείλουμε έναν Τούρκο πολίτη στο διάστημα.”

Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Διαστημικό πρόγραμμα της ΤουρκίαςΑυτός εξήγησε.

Τα κυριότερα σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν ·

Απόψε έχουμε συγκεντρωθεί για να δούμε μια ιστορική ημέρα για λογαριασμό της χώρας μας.

Ανοίγουμε την πόρτα στο ταξίδι του πολιτισμού μας, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δικαιοσύνη, την ηθική και την ειρήνη στη γη για αιώνες.

Αυτό το πρόγραμμα θα είναι ο οδικός χάρτης της χώρας μας στο διάστημα. Αντέχω με τον ενθουσιασμό ενός μεγάλου έργου για το μέλλον της Τουρκίας.

Η Τουρκία στον παγκόσμιο διαστημικό αγώνα θα προχωρήσει στην πρώτη κατηγορία. Οι στόχοι που θα μοιραστούμε δεν είναι φανταστικοί. Αύξηση των επιτευγμάτων μας στην αεροπορία σε υψηλότερο πρωτάθλημα.

Ολοκληρώθηκε η ολοκλήρωση του Imece, του πρώτου εγχώριου και εθνικού δορυφόρου παρακολούθησης γης υψηλής ανάλυσης και οι δοκιμές του βρίσκονται σε εξέλιξη.

Είμαστε από τις λίγες χώρες στον κόσμο που έχουν την ικανότητα να παράγουν δορυφόρους. Στη συνέχεια είναι ο δορυφόρος Göktürk-3.

(Δορυφόρος GÖKTÜRK-3) Συνεχίζουμε τις μελέτες σχεδιασμού αυτού του δορυφόρου, οι οποίοι μπορούν να λαμβάνουν εικόνες υψηλής ανάλυσης σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ανεξάρτητα από τη μέρα ή τη νύχτα.

Με την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει στους δορυφόρους παρατήρησης, θα γίνουμε μία από τις χώρες που παράγουν δορυφόρους επικοινωνίας.

Θα διασφαλίσουμε επίσης την ασφάλεια των πληροφοριών που λαμβάνουμε από δορυφόρους με το τοπικό λογισμικό των Τούρκων μηχανικών. Είμαστε τώρα μια διεθνής χώρα που παρέχει υπηρεσίες συναρμολόγησης και δοκιμών στον τομέα των διαστημικών συστημάτων. Επί του παρόντος, το σημαντικότερο μειονέκτημά μας είναι το θέμα της έναρξης. Ωστόσο, λαμβάνουμε επίσης σημαντικά μέτρα σε αυτό το θέμα.

Είμαστε εκπρόσωποι μιας γενιάς που πρωτοστάτησε στις βασικές επιστήμες όπως η αστρονομία και τα μαθηματικά.

Γνωρίζουμε ότι η ανωτερότητα των θετικών επιστημών έχει περάσει στη Δύση τα τελευταία χρόνια. Αλλά ο κόσμος είναι την παραμονή μιας νέας αλλαγής. Τα μάτια όλου του κόσμου είναι πάνω μας. Κάναμε βήματα την κατάλληλη στιγμή για το εθνικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Καταφέραμε να είμαστε στην πλευρά που αλλάζει το παιχνίδι επενδύοντας σε τεχνολογίες μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και οπλισμένων τεχνολογιών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων την κατάλληλη στιγμή.

Πρέπει να αναβαθμίσουμε τον πολιτισμό μας ξανά, ώστε όλη η ανθρωπότητα να μπορεί να επιτύχει ειρήνη.

Ο επικεφαλής της Γαλλίας με επιτίθεται. Πρώτα δίνετε τον λογαριασμό της Αλγερίας για τη Ρουάντα. Έχεις αίμα στα χέρια σου. Η Τουρκία λέει ότι τα στρατεύματα αποσύρονται από τη Λιβύη. Τραβείς πρώτα τους μισθοφόρους εκεί.

Θα είμαστε στο διάστημα για να μεταφέρουμε την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει. Το διαστημικό γραφείο της Τουρκίας ξεκίνησε να δημιουργεί μια νέα συνέργεια σε αυτόν τον τομέα.

10 ΕΤΟΣ 10 ΣΤΟΧΟΙ

– Ο πρωταρχικός και πιο σημαντικός μας στόχος στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα είναι να κάνουμε την πρώτη επαφή με τη Σελήνη στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας. Θα ξεκινήσουμε την πρώτη εκτόξευση που θα φέρει το διαστημικό σκάφος σε στενή τροχιά με διεθνή συνεργασία. Στο τέλος του 2023, θα κάνουμε μια σκληρή προσγείωση φτάνοντας στη Σελήνη με τον εθνικό και μοναδικό υβριδικό πύραυλο που θα πυροβολήσουμε σε κοντινή γήινη τροχιά.

Πιστεύω ότι οι Τούρκοι μηχανικοί θα ολοκληρώσουν την αποστολή της προσγείωσης στο φεγγάρι. Θα κάνουμε το έθνος μας να αισθανθεί την υπερηφάνεια που στέλνει την ημισέληνο, το σύμβολο της γεωγραφίας του πολιτισμού μας, στο φεγγάρι με την κόκκινη σημαία μας.

– Ο δεύτερος στόχος μας στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα είναι να δημιουργήσουμε μια μάρκα που μπορεί να ανταγωνιστεί τον κόσμο στον τομέα της ανάπτυξης δορυφόρων επόμενης γενιάς.

– Ο τρίτος στόχος μας στο Εθνικό Διαστημικό Πρόγραμμα. Η Τουρκία ανήκει στο περιφερειακό σύστημα εντοπισμού θέσης και χρονισμού για ανάπτυξη.

Ο τέταρτος στόχος μας είναι να αποκτήσουμε πρόσβαση στο διάστημα και να δημιουργήσουμε μια επιχείρηση διαστημικών σπορ. Θα πραγματοποιήσουμε αυτήν την αποστολή με διεθνή συνεργασία.

– Ο πέμπτος στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ικανότητά μας στο διάστημα επενδύοντας στον τομέα που ονομάζεται διαστημικός καιρός ή μετεωρολογία.

– Ο έκτος στόχος είναι να επιτευχθεί ένα πιο προηγμένο επίπεδο παρακολούθησης από τις παρατηρήσεις εδάφους και διαστημικών αστρονομικών αντικειμένων στην Τουρκία.

– Ο έβδομος στόχος μας είναι να αναπτύξουμε το οικοσύστημα του διαστημικού κλάδου στη χώρα μας.

Ο όγδοος στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ζώνη ανάπτυξης διαστημικής τεχνολογίας.

– Ο ένατος στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τους ανθρώπινους πόρους μας στο διαστημικό πεδίο.

– Ο δέκατος και τελευταίος στόχος μας στο Διαστημικό Πρόγραμμα είναι να στείλουμε έναν Τούρκο πολίτη στο διάστημα. Κάνω κλήση στους γλωσσολόγους μας. «Ας βρούμε ένα τουρκικό όνομα για τους Τούρκους διαστημικούς επιβάτες». Φυσικά, όχι μόνο οι γλωσσολόγοι αλλά και τα 83 εκατομμύρια πολίτες μας μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτήν την αναζήτηση με τις μοναδικές ιδέες τους.

Θα φέρουμε τη σημαία της ημισελήνου και του αστεριού, που ταιριάζει καλύτερα στον ουρανό, στα μέρη που του αξίζει, ενώνοντας το κράτος και το έθνος.

Source