Θα κάνουμε το βήμα μιας από τις γέφυρες του Ιουνίου

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη. Ο Ερντογάν είπε, «Ο Υπουργός Εξωτερικών μας έχει θέσει τα όριά του στη συμπεριφορά και τη στάση του Ντέντια», είπε.

Κύρια σημεία από τις δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν

(Ένταση στη συνάντηση με τον Έλληνα Υπουργό) Ο Υπουργός Εξωτερικών μας εξέφρασε τα όριά του στη συμπεριφορά και τη στάση του Ντέντια. Είπα να μην αφήσουμε κανέναν άλλο ανάμεσά μας. Η απαραίτητη προσοχή δεν δίνεται στις 150 χιλιάδες συγγενείς μας. Σηκωθείτε ακόμα και ρίχνετε τη μαντίλα μόνοι σας. Σύμφωνα με τη Λωζάνη, δεν έχετε το δικαίωμα να ορίσετε τον αρχηγό μουφτή εκεί. Δεν μπορούμε να διορίσουμε πατριάρχες.

(Διαμάχη για τη διανομή κρεμμυδιών πατάτας) Για κάποιο λόγο, ο κ. Κεμάλ ήταν άβολα. Γνωρίζουμε τη δουλειά μας, συνεχίζουμε στο δρόμο μας χωρίς να ενδιαφερόμαστε για τα ψέματα τους.

“ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΛΑΘΟΣ, ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ”

(Το κλείσιμο των μαθημάτων Κορανίου στην ΤΔΒΚ) Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει να μάθει τι είναι ο κοσμικός, η εξήγησή του δεν είναι αποδεκτή. Η κατανόηση του κοσμικού δεν είναι αυτό που καταλαβαίνουν και η Βόρεια Κύπρος δεν είναι Γαλλία. Η στάση έχει αλλάξει, εκτός αν δεν αλλάξει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ληφθούν τα μέτρα για τη δημιουργία εκπαίδευσης όσον αφορά την ελευθερία της πίστης, ειδικά στη Βόρεια Κύπρο. Η Βόρεια Κύπρος, η Τουρκία πρέπει να περάσει τις αιτήσεις σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν μπορούμε να δεχτούμε τα βήματα των αντιθρησκευτικών ενώσεων. Ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου πρέπει γρήγορα να αποφύγει αυτό το λάθος. Εάν δεν επιστρέψει, τα βήματα που θα κάνουμε θα είναι διαφορετικά την επόμενη περίοδο, και θα πρέπει να το γνωρίζουν επίσης.

“Θα πάρουμε ένα βήμα από μια γιορτή στον Ιούνιο Ινσλάλα”

Όταν ρωτήθηκε για τη διαδικασία υποβολής προσφορών για το έργο Kanal Istanbul, ο Ερντογάν είπε, “Το έργο της αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει τίποτα, καλή πράξη σε αυτήν τη χώρα. Τώρα θέλουμε να κάνουμε το πρώτο βήμα, ελπίζουμε ότι οι γέφυρες που θα διασχίσουν το κανάλι. Επί του παρόντος , αυτά τα βήματα έχουν ληφθεί στο σχεδιασμό του έργου. Ελπίζω να κάνουμε το βήμα μιας από τις γέφυρες που θα περάσουν από το κανάλι τον Ιούνιο. Με αυτό το ίδρυμα, θα ξεκινήσουμε την κατασκευή της πρώτης γέφυρας. Επειδή είναι σημαντικό για να ξεκινήσετε τη διαδικασία και από τις δύο πλευρές του καναλιού μία φορά με αυτές τις γέφυρες. Εδώ, φυσικά, με παγκόσμιο κεφάλαιο και εγχώριο κεφάλαιο, Υπάρχουν αυτοί που θα το κάνουν. Ή μάλλον η κοινοπραξία θα πραγματοποιήσει αυτό το έργο στην Τουρκία. Από την άλλη πλευρά, είναι επίσης δυνατό να κάνουμε το βήμα κάνοντας αυτήν την επιχείρηση, είτε από ξένη πίστωση είτε εντελώς από μέσα », είπε.

“Γνωρίζουμε την ισλαμική εχθρότητα του Ισραήλ”

Όσον αφορά την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, ο Ερντογάν είπε, “Αυτό είναι φυσικά μια πολύ σαφής ένδειξη της στάσης του Ισραήλ απέναντι στους μουσουλμάνους. Γνωρίζουμε το μίσος του Ισραήλ για το Ισλάμ. Αλλά, δυστυχώς, το Ισραήλ δεν εγκαταλείπει αυτές τις συνήθειες. απέναντι σε αυτό το μίσος για τη θρησκεία και την εχθρότητά του προς το Ισλάμ, θέλουμε όλη η ανθρωπότητα να παρακολουθεί στενά την εχθρότητα του Ισραήλ προς το Ισλάμ και να τις αξιολογεί ανάλογα. δεν είναι δυνατόν να φτάσουμε στο επίπεδο “, είπε.

.Source