Θα λυθεί το μυστήριο της εξαφάνισης του Μεντεγίν το 2021; Εκκρεμεί η έρευνα του κύριου ύποπτου

Η μυστηριώδης εξαφάνιση της μικρής Madeleine Macan πριν από 13 χρόνια υπήρξε στις ειδήσεις τους τελευταίους μήνες. Η μαρτυρία μαρτύρων το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε νέα σενάρια.

“Θα ξεκινήσουμε με ειδήσεις που θα αυξήσουν το κύμα.” Στις αρχές Ιουνίου, αυτές οι λέξεις ξεκίνησαν τη γερμανική δημόσια τηλεοπτική εκπομπή “Aktenzeichen XY … ungelöst”, η οποία ασχολείται με τα μη αποκαλυφθέντα εγκλήματα.

Αμέσως μετά, ο οικοδεσπότης Rudo Kern ανακοίνωσε ανατρεπτική εξέλιξη στην περίπτωση της μικρής Madeleine Macan, η οποία εξαφανίστηκε πριν από 13 χρόνια στην Πορτογαλία. Οι γερμανικές αρχές λένε ότι υπάρχει τώρα ένας πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία του που βρίσκεται επί του παρόντος στις γερμανικές φυλακές.

Το εγκληματικό του παρελθόν

Το καλοκαίρι του 2020, οι γερμανικές αρχές ερεύνησαν ένα οικόπεδο που είχε νοικιαστεί προηγουμένως από τον κύριο ύποπτο κοντά στο Ανόβερο

Ήταν η μαρτυρία ενός μάρτυρα που πυροδότησε νέες εξελίξεις. Σύμφωνα με την Εισαγγελία του Γερμανικού Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών του BKA և Brunschweig, ο ύποπτος έχει καταδικαστεί αρκετές φορές, ακόμη και για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές αρνήθηκαν την ελπίδα ότι θα βρουν τη Μαντλίν ζωντανή μετά από τόσα χρόνια. “Πιστεύουμε ότι το κορίτσι είναι νεκρό”, δήλωσε την ίδια μέρα εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Brunschweig.

Η Little Madeleine εξαφανίστηκε στις 3 Μαΐου 2007 σε ηλικία τριών ετών Από το σπίτι διακοπών του στην Πράγα της Πορτογαλίας, ενώ οι γονείς του έτρωγαν σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Η υπόθεση συγκλόνισε και κατέλαβε σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη εκείνη την εποχή. Ο κύριος ύποπτος είναι τώρα ένας 44χρονος Γερμανός άνδρας που επί του παρόντος εκτίει ποινή φυλάκισης στη Κάτω Σαξονία για βιασμό μιας 72χρονης γυναίκας το 2005.

Δεν υπάρχουν βασικά στοιχεία

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός μάρτυρα το περασμένο καλοκαίρι, υπάρχουν τέσσερις προκαταρκτικές έρευνες εναντίον του Γερμανού για συνολικά περιπτώσεις σεξουαλικής επίθεσης και σωματικής βλάβης. Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Walters στις αρχές Δεκεμβρίου, ορισμένες από αυτές τις έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2021. “Δεν μπορώ να προκαταλάβω εάν ξεκινά ποινική δίωξη.”

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ζήτημα του πότε θα ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση της Madeleine Mackan παραμένει ανοιχτό. “Αλλά ελπίζουμε να μπορέσουμε να βρούμε την εξαφάνιση της Madeleine Mackan”, δήλωσε ο εισαγγελέας, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν στοιχεία. Αναμένεται επίσης η ανάκριση του υπόπτου, η οποία θα εξαρτηθεί από την πορεία της έρευνας.

Η υπόθεση εμπίπτει στη δικαιοδοσία του εισαγγελέα του Braunschweig, καθώς ο ύποπτος είχε την τελευταία του κατοικία στη Γερμανία.

Ο εισαγγελέας Walters είπε προηγουμένως ότι σε καμία άλλη περίπτωση δεν ενδιαφερόταν τόσο για τα μέσα ενημέρωσης όσο και για την υπόθεση της Madeleine.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle

Ακολουθήστε το LiFO.gr στις Ειδήσεις Google և θα είστε οι πρώτοι που θα γνωρίζετε όλα τα νέα

Δείτε τις τελευταίες ελληνικές news παγκόσμιες ειδήσεις στο LiFO.gr

,Source