“Θα μείνετε στην ιστορία ως ο ηγέτης που χώρισε το νησί”

Οι συζητήσεις που ξεκίνησαν μετά τη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου ότι «ο Αναστασιάδης Κρανς Μοντάνα και αργότερα υποστήριξε τη λύση των δύο κρατών, έπειτα άλλαξε γνώμη» αντικατοπτρίζεται στον ελληνικό τύπο το Σαββατοκύριακο, δήλωσε ο ηγέτης του ΑΚΕΛ Άνδρος Κυπριανού, «Αναστασιάδης». Αν συνεχιστεί, θα καταγραφεί στην ιστορία ως ο ηγέτης που χωρίζει το νησί. “

Απαντώντας στη δήλωση του Κυπριανού, ο εκπρόσωπος του Ελληνικού Προεδρικού Παλατιού, Κυριάκος Κούσος, κατηγόρησε τον ηγέτη του ΑΚΕΛ ότι «έκανε αβάσιμους ισχυρισμούς και προκάλεσε μεγάλη ζημιά στην Κυπριακή υπόθεση». Στη δήλωσή του χθες, ο Αναστασιάδης δήλωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος τον είχε παρεξηγήσει για το ζήτημα και δήλωσε ότι η στάση της ελληνικής πλευράς για το μοντέλο λύσης δεν άλλαξε.

Στη σημερινή του δήλωση, ο Κυπριανού χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά σκληρές δηλώσεις εναντίον του Έλληνα ηγέτη. Ο Κυπριανού είπε, “Γνωρίζω δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ανθρώπους που γνωρίζουν αυτήν τη στάση του Προέδρου. Είπε σε αυτούς τους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει άλλη λύση από μια λύση δύο κρατών. Επομένως, δεν νομίζω ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει χάσει το μυαλό του και δεν νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι το έκαναν.”

Μετά τη δήλωση, ο Kirpianu είπε, “Εάν ο Αναστασιάδης συνεχίσει να διατηρεί αυτήν την ιδέα και να αντιφάσκει τον εαυτό του, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα καταγραφεί στην ιστορία ως το πρόσωπο που διαίρεσε το νησί.”

Η απάντηση σε αυτές τις δηλώσεις του Κυπριανού ήταν γρήγορη. Ο εκπρόσωπος του Αναστασιάδη, Κούσος, είπε σε απάντηση, “Ο Κυπριανού δεν γνωρίζει τη ζημία που έχει κάνει στην Κυπριακή υπόθεση με αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Οι προσπάθειες του Προέδρου για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων τα τελευταία 3 χρόνια είναι προφανείς.

“Είναι σαφές ότι αυτές οι δηλώσεις είναι κακόβουλες. Ως άτομο που διαβάζει επίσης το έγγραφο που υπέβαλε ο Πρόεδρος στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, οι δηλώσεις του Κυπριανού θα πρέπει να θεωρηθούν βλαβερές και κακόβουλες”, είπε.

.Source