Θα παραδώσουν σκόπιμα ιό για την απάντηση στην ερώτηση «ανοσία» στο Covid-19

Ανακοινώθηκε ότι ελήφθησαν δεοντολογικές εγκρίσεις σχετικά με το πείραμα Έτσι, στο Covid-19, θα εξεταστεί η ανοσοαπόκριση που απαιτείται για την προστασία των ανθρώπων από την εκ νέου μόλυνση.

Οι πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους στη Βρετανία ξεκίνησαν φέτος στο Imperial College με μια μελέτη που περιελάμβανε άτομα που δεν είχαν προηγουμένως Covid-19 και εξέτασαν τη μικρότερη ποσότητα ιών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν μόλυνση.

Πριν από τουλάχιστον τρεις μήνες

Ο στόχος της μελέτης, η οποία θα αρχίσει να καταγράφει καρδιές με το Covid-19 σε λίγες εβδομάδες, είναι να προσδιορίσει τι είδους ανοσοαπόκριση μπορεί να αποτρέψει την επαναμόλυνση.

Η επικεφαλής της μελέτης, η καθηγήτρια εμβολίων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Helen McShane, εξήγησε ότι οι συμμετέχοντες θα μετρήσουν διάφορα συστατικά στην ανοσολογική τους απόκριση, όπως τα Τ κύτταρα και τα αντισώματα, και στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν εάν θα μολυνθούν όταν εκτίθενται στον ιό.

Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν από υγιή άτομα ηλικίας 18-30 ετών που έχουν ταυτοποιηθεί με το τεστ που έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις μήνες πριν με το Covid-19 και έχουν αντισώματα.

Δεδομένης της χρονικής απαίτησης, οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες αναμένεται να είναι άτομα που έχουν πιάσει την αρχική παραλλαγή του ιού και έχουν υποστεί Covid-19.

Δύο βήματα

24 άτομα που θα συμπεριληφθούν στην πρώτη φάση του πειράματος θα χωριστούν σε ομάδες. Στη συνέχεια, αυτά τα άτομα θα ξεκινήσουν με μια χαμηλή δόση και θα λάβουν τον αρχικό παραλλαγή του ιού μέσω της μύτης. Εάν είναι απαραίτητο, η δόση του ιού θα αυξηθεί σε κάποιο σημείο με την πάροδο του χρόνου.

Εξηγώντας ότι το 50 τοις εκατό των συμμετεχόντων μολύνθηκαν αλλά είχαν την ασθένεια χωρίς συμπτώματα ή πολύ ήπια, ο McShane δήλωσε ότι τα αποτελέσματα θα επιβεβαιωθούν εφαρμόζοντας σε 10-40 συμμετέχοντες μετά τον προσδιορισμό της δόσης.

Στη δεύτερη φάση της μελέτης, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι, μια νέα ομάδα συμμετεχόντων θα συμπεριληφθεί στη δοκιμή εξετάζοντας προσεκτικά τις ανοσολογικές αντιδράσεις τους πριν και μετά την έκθεση στον ιό.

Η θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα θα εφαρμοστεί στους συμμετέχοντες σε περιπτώσεις όπου επιβεβαιώνεται η επανεμφάνιση ή εμφανίζονται συμπτώματα.

5 χιλιάδες λίρες στους συμμετέχοντες

Το πιο περίεργο της μελέτης »Πόσο διαρκεί η ασυλία κατά του Covid-19; Αναμένεται να ρίξει φως στην ερώτηση.

Οι εθελοντές που πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα για τουλάχιστον 17 ημέρες και να παρακολουθούνται για ένα χρόνο κατά τη διάρκεια του πειράματος θα πληρώνονται κοντά στις 5 χιλιάδες λίρες (56 χιλιάδες λίρες) για τη συμμετοχή τους.

.Source