Θα προσφερθούν μέτρα σταδιακής χαλάρωσης … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Coronavirus θα συναντηθούν αύριο το απόγευμα για να συζητήσουν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που προτείνονται στην κυβέρνηση.

Η έγκυρη πηγή του ΚΥΠΕ σημείωσε ότι η γενική αντίληψη των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής είναι εξίσου υπεύθυνη και η αποδυνάμωση γίνεται σταδιακά, ώστε να μην επιδεινωθεί η επιδημιολογική εικόνα.

Όσον αφορά τη σημερινή συνάντηση των μελών της ΣΕΕ με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έγινε μια προκαταρκτική συζήτηση για ξεκούραση.

Το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου συνάντησης, όπως μας είπαν σωστά, ξοδεύτηκε για την αξιολόγηση της επιδημιολογικής εικόνας, των αποτελεσμάτων της παρακολούθησης της Λεμεσού, των μεταλλαγμένων στελεχών και των εμβολιασμών.

Δεν ελήφθησαν αποφάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Οι μελετητές θα διατηρήσουν τη θέση τους μέχρι αύριο, όταν θα συγκεντρώσουν τις προτάσεις τους, οι οποίες θα υποβληθούν στην κυβέρνηση για την επόμενη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τη λήψη τελικών αποφάσεων.

Source