“Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την άνθηση του πολιτισμού της ειρήνης”

Η Ένωση Τούρκων Εκπαιδευτικών της Κύπρου (KTÖS Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ισότητα Ισότητας Erdoğan Emiroğulları δήλωσε σε γραπτή δήλωση ότι το χειρότερο αποτέλεσμα των συγκρούσεων ήταν η χαμένη ζωή και η καταστροφή που δημιούργησε στην κοινωνία.

Ο Emiroğulları δήλωσε ότι η άγνωστη τοποθεσία των ανθρώπων των οποίων οι εξαφανίσεις και οι μοίρες δεν ήταν ποτέ γνωστές προκάλεσε μια βαθιά τραγωδία και δήλωσε ότι οι απώλειες δεν ήταν το μόνο θύμα στην τραγωδία. συνεχίζουν να ζουν. ” χρησιμοποίησε τις εκφράσεις.

Ο Emiroğulları δήλωσε ότι η γνώση της μοίρας των εξαφανισμένων είναι το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα αυτών που αγαπούν και ότι η αποκάλυψη των θυμάτων βίας από διαφορετικές ομάδες είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο για να εδραιωθεί η ενσυναίσθηση μεταξύ διαφορετικών κοινωνιών.

Υπενθυμίζοντας ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ τουρκοκυπρίων και ελληνοκυπρίων ηγετών το 1981, υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, κατέληξαν στη συμφωνία για την ίδρυση της Επιτροπής Αγνοουμένων στην Κύπρο, ο Emiroğulları δήλωσε ότι παρόλο που ιδρύθηκε μόνο το 1981, η CMP δεν μπορούσε να λειτουργήσει αποτελεσματικά λόγω πολιτικών λόγων για χρόνια. υποστήριξε.

Αφού τα υπολείμματα των εξαφανισθέντων παραδόθηκαν στις οικογένειές τους για πρώτη φορά το 2007, δήλωσε ότι το CMP ήταν πολύ σημαντικό στη διαδικασία της κοινωνικής αντιπαράθεσης με τις συνεισφορές των μη κυβερνητικών οργανώσεων που σχηματίστηκαν από τους συγγενείς των εξαφανισμένων, καθώς και από κορυφαίους δημοσιογράφους όπως ο Ανδρέας Παράσκος και ο Σεβγκούλ Ουλουντάς.

Ο Emiroğulları επεσήμανε ότι οι προσπάθειες της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής Εκπαίδευσης να ενσωματώσουν την εκπαίδευση της ειρηνευτικής κουλτούρας στα εκπαιδευτικά συστήματα και των δύο κοινοτήτων είναι ένα σημαντικό βήμα στο όνομα της συμφιλίωσης και της κατανόησης μεταξύ τους. δήλωσε ότι το παιδί θάφτηκε σήμερα.

“Ο αγώνας για την ανάπτυξη του πολιτισμού της ειρήνης είναι η πιο ευχάριστη συμπεριφορά που μπορεί να γίνει στη μνήμη 14 παιδιών”

Ο Emiroğulları δήλωσε, «Ο αγώνας για τη δημιουργία κοινωνιών που δεν θα πέσουν ξανά σε τέτοιες φρίκης και η άνθηση μιας κουλτούρας ειρήνης θα είναι η πιο έντιμη πράξη που μπορούμε να κάνουμε στη μνήμη των 14 παιδιών μας σε ένα νησί όπου τέτοια εγκλήματα που προκαλούν οδυνηρές πληγές για γενιές δεν θα βιώνονται και εκείνοι που διαπράττουν τέτοια εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας θα κριθούν». .

.Source