Θα χρειαστώ βίζα για τη Γαλλία μετά τη συμφωνία Brexit; | Ταξιδιωτικά νέα | Ταξίδι

Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την ΕΕ τον Ιανουάριο του 2020 και για το τελευταίο έτος μετά τη μεταβατική περίοδο μετά το Brexit σήμαινε ότι πολλοί περιορισμοί στο ταξίδι παρέμειναν οι ίδιοι. Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2021, η μεταβατική περίοδος θα τελειώσει, πράγμα που σημαίνει ότι οι κανόνες σχετικά με τα ταξίδια θα αλλάξουν επίσημα.

Μετά από μια δύσκολη χρονιά για τον τουριστικό τομέα, οι ειδήσεις για μια εμπορική συμφωνία με την ΕΕ ήρθε ως ευπρόσδεκτη ανακούφιση σε πολλούς ταξιδιωτικούς οργανισμούς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η συμφωνία προβλέπει «συνεχή και βιώσιμη συνδεσιμότητα αεροπορικών, οδικών, σιδηροδρομικών και θαλάσσιων».

Τα δικαιώματα των επιβατών και η ασφάλεια των μεταφορών δεν υπονομεύονται από τη συμφωνία.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC) χαιρέτισε τα νέα της συμφωνίας “την 11η ώρα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κανόνες για κατοικίδια στο εξωτερικό: Ποιοι είναι οι κανόνες μετά τη μεταβατική περίοδο Brexit;

Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2021, οι περισσότεροι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάρτα EHIC.

Η κυβερνητική καθοδήγηση αναφέρει: «Λάβετε την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση με κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης πριν πάτε στο εξωτερικό.

“Βεβαιωθείτε ότι καλύπτει τυχόν προϋπάρχουσες προϋποθέσεις που προηγουμένως καλύπτονταν από την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης υγείας (EHIC).”

Εάν κάποιος θέλει να μεταφέρει το κατοικίδιό του στο εξωτερικό, θα πρέπει να οργανώσει τα ταξίδια κατοικίδιων ζώων και συνιστάται να επικοινωνήσει με τον κτηνίατρό του τουλάχιστον ένα μήνα πριν φύγει.

Υπάρχουν περαιτέρω οδηγίες στον ιστότοπο της κυβέρνησης σχετικά με το τι πρέπει να κάνετε πριν ταξιδέψετε για επαγγελματικούς σκοπούς.

Θα χρειαστώ βίζα για τη Γαλλία μετά τη συμφωνία Brexit;

Για σύντομες διαμονές στη Γαλλία, δεν χρειάζεστε βίζα εάν είστε τουρίστας.

Η κυβερνητική καθοδήγηση αναφέρει: «Εάν είστε τουρίστας, δεν θα χρειαστείτε βίζα για σύντομα ταξίδια στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.

«Θα μπορείτε να μείνετε για έως και 90 ημέρες σε οποιαδήποτε περίοδο 180 ημερών.

«Διαφορετικοί κανόνες θα ισχύουν για τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο και τη Ρουμανία.

«Εάν επισκεφθείτε αυτές τις χώρες, οι επισκέψεις σε άλλες χώρες της ΕΕ δεν θα υπολογίζονται στο σύνολο των 90 ημερών.

“Μπορεί να χρειαστείτε βίζα ή άδεια για να μείνετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, για να εργαστείτε ή να σπουδάσετε ή για επαγγελματικά ταξίδια.”

Το ταξίδι στην Ιρλανδία δεν θα αλλάξει και οι άνθρωποι μπορούν να εργαστούν στην Ιρλανδία με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν.

Στον έλεγχο των συνόρων, οι γαλλικές αρχές μπορούν να ζητήσουν να δουν ένα εισιτήριο επιστροφής ή μετά.

Οι ταξιδιώτες μπορεί επίσης να χρειαστεί να δείξουν ότι έχουν αρκετά χρήματα και να χρησιμοποιούν ξεχωριστές λωρίδες από τους πολίτες της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας κατά την ουρά σε τερματικούς σταθμούς αεροδρομίων ή τρένων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) προσφέρει σελίδες ταξιδιωτικών συμβουλών για κάθε χώρα, οι οποίες εξηγούν πώς να αποκτήσετε βίζα για ταξίδια.

Source