Θεωρία 2020: Η χρονιά που η Κύπρος είπε αντίο στους δύο μεγαλύτερους ηθοποιούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Η χρονιά που αποχαιρετήσαμε σήμερα σηματοδότησε δυσάρεστα τον κόσμο των καλλιτεχνών, αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Δύο σπουδαίοι ηθοποιοί, που άφησαν μια εποχή με το ταλέντο τους, διέσχισαν τον δρόμο του Paradise.

Η θλίψη εξαπλώθηκε το πρωί της 5ης Οκτωβρίου, εξαφανίστηκε η είδηση ​​ότι η μεγάλη ηθοποιός Ακλίτη Παυλίδου, η οποία έπαιζε το Κυπριακό θεατρικό συμβούλιο για δεκαετίες, αλλά και την κυπριακή τηλεόραση με αξέχαστους ρόλους, απεβίωσε.

Η αγαπημένη ηθοποιός πέθανε πριν από την αυγή την ημέρα που επρόκειτο να γιορτάσει τα 70α γενέθλιά της μετά από μια «μακρά μάχη» με τον καρκίνο.

Τα νέα του θανάτου του ανακοινώθηκαν από τις κόρες του, καθώς και από τους ηθοποιούς Christina և Cynthia Pavlidou. Και όλοι μιλούσαν για τη γυναίκα που αφιέρωσε τη ζωή της στη μεγάλη της αγάπη, ενεργώντας. Αλλά πώς κατάφερε να συνδέσει το κοινό μαζί του λόγω του στίγματος που άφησε με κάθε έναν από τους ρόλους του.

«Χριστέ, φροντίστε με. Να είσαι ευτυχισμένος, ευτυχισμένος. Η γιαγιά μου είναι καλός παράδεισος. Σας ευχαριστώ που είστε πάντα στο πλευρό μου. Θα σας θυμόμαστε όλοι με αγάπη », είπε ο εγγονός του Αλκίστης Παυλίδου στην κηδεία.

18 μέρες αργότερα, η κυπριακή καλλιτεχνική σκηνή πάγωσε πάλι, αλλά ο θεατρικός θεατής ανακοίνωσε το θάνατο μιας άλλης ειδικής ηθοποιού, η οποία έδωσε το σώμα και την ψυχή της στην υποκριτική.

Ταυτισμένη με την εξέλιξη του κυπριακού θεάτρου, η Ηλί Κυρακίδου ήταν ηθοποιός που άφησε το στίγμα της σε κάθε παράσταση, καθώς και σε κάθε τηλεοπτική σειρά στην οποία πρωταγωνίστησε.

Την τελευταία δεκαετία, μεταξύ άλλων, οι εμφανίσεις της στη σειρά ANT1 “Brusco”, “Premiere” και “Ellen the Whore” ξεχώρισαν.

“Δεν υπάρχει κλειστή κουρτίνα για σένα. Δεν θα κλειδωθεί ακόμη και στο άγνωστο μέρος όπου βρίσκεστε. Και πάλι, η καλή μαμά μας. Αποχαιρετισμός σε ένα απόσπασμα από ένα τραγούδι που σας άρεσε. “Σ ‘αγαπώ, μου αρέσει η ζωή, μου αρέσει η ζωή γιατί σε αγαπώ”, είπε η κόρη του Ντόρις Κυρακίδου στην κηδεία.

Η αγαπημένη ηθοποιός πέθανε στις 23 Οκτωβρίου, στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. Ήταν 89 ετών.

Source