Θεωρίες μικρής αφής σε σπίτια από τον Lerzan Aras

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Lefke (LAÜΣχολή Αρχιτεκτονικής Πρύτανης Καθ. Δρ. Ο Lerzan Aras εξήγησε τους τρόπους δημιουργίας χειμερινών χώρων σε σπίτια με μικρές πινελιές.

«Η έννοια του σπιτιού είναι ξεχωριστή για όλους μας. Οι αναμνήσεις μας συσσωρεύονται εκεί, το σπίτι μας είναι όπου χαλαρώνουμε μετά από μια κουρασμένη μέρα. Είτε βρίσκεστε σε έναν κήπο, σε έναν όροφο διαμερισμάτων, σε ένα μικρό ή μεγάλο σπίτι, είναι ένας χώρος όπου αισθανόμαστε καλά και θέλουμε να δημιουργήσουμε την άνεσή μας. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι οι συνθήκες απομόνωσης της πανδημικής περιόδου εξακολουθούν να παραμένουν σε κάποιο βαθμό το 2020, μπορούμε να σκεφτούμε πώς μπορούμε να κάνουμε το σπίτι μας πιο άνετο και ευχάριστο τις επόμενες χειμερινές μέρες. .

«Το φως μπορεί να εφοδιαστεί με φυσικό φωτισμό από τον ήλιο, καθώς και να δημιουργήσουμε μια παραγγελία που δίνει περισσότερη χαρά και διατηρεί την ενέργειά μας υψηλή με διαφορετικούς τύπους φωτισμού στις γωνίες του σπιτιού μας. Ειδικά το χειμώνα, μια λάμπα που θα επιλέξουμε σύμφωνα με το γούστο μας στα τραπεζάκια του σαλονιού μας θα αλλάξει ολόκληρο το φως του σπιτιού. Ή ο φωτισμός από ένα μέρος που μπορούμε να βάλουμε δίπλα στους καναπέδες μας δίνει επίσης ένα χαλαρωτικό και ενεργητικό αποτέλεσμα τα χειμωνιάτικα βράδια.

“ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ ΦΩΣ, ΣΥΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑ ΠΑΝΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΜΑΓΙΚΗ ΣΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΧΩΡΑ”

Στο δεύτερο σημαντικό σημείο, ο Aras είπε ότι η επιλογή της σωστής υφής είναι επίσης σημαντική και συνέχισε την εξήγησή του ως εξής. «Υπάρχει απολύτως ένας καναπές που όλοι αγαπάμε στο σπίτι μας. Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να αλλάξουμε τα πράγματα σε όλες τις εποχές. αλλά μπορούμε να αλλάξουμε το περιβάλλον με μικρές πινελιές ανάλογα με την εποχή. Οι πιο άνετες υφές της χειμερινής περιόδου είναι οι κουβέρτες από λεπτό βελούδο, από μαλλί και από μαλλί και βαμβάκι που ονομάζουμε κουβέρτες της Σκωτίας Διαφορετικό πάχος και χρώματα αυξάνουν την πιθανότητα επιλογής. Οι κουβέρτες που μπορείτε να ξαπλώσετε στον αγαπημένο σας καναπέ και τα αμπαζούρ που μπορείτε να βάλετε σε τραπεζάκια θα μετατρέψουν ξαφνικά τον χώρο διαβίωσής σας σε χειμερινό σπίτι.

Αναφερόμενος στον τρίτο και πιο σημαντικό παράγοντα είναι το χρώμα, ο Aras είπε: «Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χρώμα των τοίχων μας σε κάθε εποχή. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να προσθέσετε χειμερινά χρώματα στον χώρο μας. Μπορείτε να επιλέξετε ζεστούς τόνους όπως μπορντό, σκούρο καφέ, σκούρο πράσινο, ώχρα, μοβ, γκρι και μουστάρδα ως χειμωνιάτικα χρώματα. Αν και εξαρτάται από εσάς που θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαζί, εάν χρησιμοποιείτε τα δύο χρώματα πολύ, η λιγότερη χρήση του τρίτου χρώματος καθιστά τον χώρο πιο κομψό. Η αλλαγή χρώματος μπορεί να γίνει πρώτα με μαξιλάρια. Για παράδειγμα, μια μπορντό και μπεζ βαριά σκωτσέζικη κουβέρτα και τα μουστάρδα και μπορντό μαξιλάρια μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Στερεά χρώματα γόνατο σάλια στους ίδιους τόνους μπορούν να προστεθούν δίπλα του. Με μερικά αξεσουάρ από αυτά τα χρώματα που μπορείτε να επιλέξετε στο τραπεζάκι σας, το σπίτι σας μπαίνει σε άλλη σεζόν ταυτόχρονα. Βουργουνδικές κούπες, ένα μπεζ βάζο και λουλούδια στο εσωτερικό, μερικά κεριά με τους ίδιους τόνους και διαφορετικά μεγέθη, μεγάλα ξύλινα μπολ κάνουν τον χώρο διαμονής του σπιτιού σας μια ζεστή ατμόσφαιρα. Αυτές οι αλλαγές, τις οποίες μπορείτε να κάνετε με έναν μόνο καναπέ και τραπεζάκι, μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν στο τέλος της χειμερινής περιόδου και μπορείτε να φέρετε το σπίτι σας στο ανοιξιάτικο περιβάλλον με άλλες πινελιές αυτή τη φορά. “Το σωστά επιλεγμένο φως, η υφή και το χρώμα δημιουργούν πάντα μαγεία στους χώρους διαβίωσης.”

.Source