Θεωρούν τον Όμηρο σεξιστικό στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον έκοψαν … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ένα άρθρο στο Wall Street Journal αναφέρει ότι η διαδικασία εξουσιοδότησης των μαθητών να έχει πρόσβαση στη λογοτεχνία συνεχίζεται. διάδοση θεωριών εναντίον κλασικών κειμένων. από τον Όμηρο στον Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ.

Σύμφωνα με αυτούς, τα παιδιά δεν πρέπει να διαβάζουν έργα που δεν αναφέρονται σε τίποτα άλλο από τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε σήμερα, ειδικά σε εκείνα στα οποία ο ρατσισμός, ο σεξισμός, ο αντισημιτισμός και άλλες μορφές μίσους είναι ο «κανόνας».

“Είμαστε πολύ περήφανοι που λέμε ότι η Οδύσσεια αποσύρθηκε από το πρόγραμμα σπουδών φέτος. έκθεση για τους δασκάλους που θεωρούν ότι ο Όμηρος γράφει σεξιστές-ρατσιστές.

Υπερασπίζεται η διάσημη μυθιστοριογράφος Patma Venkatraman στο “School Library Journal”, όπως γράφει το αμερικανικό “Wall Street Journal”.

«Κανένας συγγραφέας δεν αξίζει αρκετά» για τον μυθιστοριογράφο Βενκατραμάν.

Όσο για τον Σαίξπηρ, σημειώνει ότι έζησε σε μια εποχή που επικράτησε το μίσος, οπότε κινδύνευε να στείλει στον αναγνώστη ένα υποσυνείδητο μήνυμα ότι η ακαδημαϊκή αριστεία ξεπερνά τη ρητορική μίσους.

«Οι λεπτές πολυπλοκότητες της λογοτεχνίας μετριάζονται από την ακατέργαστη διακλάδωση ως αποτέλεσμα των« διατομεακών »αγώνων εξουσίας».
λέει ο καθηγητής Αγγλικών του Σιάτλ Έβιν Σαν.

Το 2018, έγραψε ότι θα “πεθάνει” καλύτερα από το να διδάσκει την Κόκκινη Επιστολή εάν το μυθιστόρημα του Nathaniel Hawthorne δεν χρησιμοποιείται για την “καταπολέμηση της κακίας και της ντροπής”.

Η εκστρατεία «Word from Text» έγινε πρόσφατα πιο εμφανής όταν η δασκάλα κατά του ρατσισμού Lorena Germ Ermen παραπονέθηκε ότι πολλά κλασικά γράφτηκαν πριν από 70 χρόνια.

Σκεφτείτε τις αξίες που η αμερικανική κοινωνία και το έθνος διαμόρφωσαν πριν από πολλά χρόνια. Αυτά είναι τα βιβλία. ”

Από την πλευρά του, η νέα συγγραφέας Essica Eloise Chloes απάντησε με σκληρά σχόλια.

“Αν νομίζετε ότι ο Hawthorne ήταν στο πλευρό εκείνων που επικρίνουν τους Πουριτάνους … τότε είστε εντελώς ηλίθιος · δεν πρέπει να έχετε τον τίτλο του καθηγητή στο βιογραφικό σας στο Twitter.”

Μέσα σε λίγα λεπτά, το Διαδίκτυο βομβαρδίστηκε με σχόλια που κατηγόρησαν την κα Chloes για ρατσισμό, “βία” και ζήτησε από το Penguin Random House να ακυρώσει τη σύμβασή της.

Ο εκδότης συνέχισε να συνεργάζεται μαζί της, πιθανώς επειδή η κυρία Chloes έγραψε μια αυτο-προκαλούμενη επιστολή.

“Αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη για τον αναμφισβήτητο θυμό μου στη Lorena German … Έχω δεσμευτεί να μάθω περισσότερα για την πιθανή δουλειά της Γερμανίας με το #DisruptTexts. “Θα προσπαθήσω να το κάνω καλύτερα.”

Αυτό δεν εμπόδισε τον συνεργάτη του Cluj Brooks Sherman να αρνηθεί τις «ρατσιστικές, απαράδεκτες» απόψεις του και να τερματίσει την επαγγελματική τους σχέση.

Αλλά η εκστρατεία κλασικής λογοκρισίας φαίνεται να λειτουργεί.

“Να είσαι σαν την Οδύσσεια – να δεχτείς τον υπέροχο τρόπο απελευθέρωσης (τότε να πετάξεις την Οδύσσεια από το βιογραφικό σου επειδή είναι σκουπίδια)”, έγραψε ο Σεν Μάρτιν τον περασμένο Ιούνιο.

«Ναι», είπε η Heather Levine, καθηγήτρια Αγγλικών στο Λύκειο Lawrence της Μασαχουσέτης.

“Είμαστε πολύ περήφανοι που λέμε ότι φέτος η Οδύσσεια αφαιρέθηκε από το πρόγραμμα σπουδών.

Όταν η αρθρογράφος της εφημερίδας επικοινώνησε με την κυρία Levine για να το επιβεβαιώσει, απάντησε ότι θεωρούσε την έρευνά της «επεμβατική»

Ο Λόρενς Ρίτσαρντ Γκράχαμ, επικεφαλής του Τμήματος Δημόσιας Εκπαίδευσης στην Αγγλία, δεν απάντησε. Δημοσιεύσεις, αναφέρει η Wall Street Journal.

“Είναι μια τραγωδία που αυτό το αντι-κλασικό κίνημα εναντίον των κλασικών είναι τόσο διαδεδομένο στον παιδαγωγικό και εκδοτικό κλάδο”, δήλωσε ο συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας John on del Arozon. Ανακαλύψεις:

“Η διαγραφή της ιστορίας των μεγάλων έργων περιορίζει μόνο την ικανότητα των παιδιών να λαμβάνουν κατάλληλη εκπαίδευση”, πρόσθεσε.

“Εχει δίκιο. Αν κάτι δεν πάει καλά με την κλασική λογοτεχνία, αυτό γιατί δεν διδάσκεται. Οι μαθητές που δεν έχουν το δικαίωμα να διαβάσουν βασικά κείμενα μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους χαρούμενο … αυτό είναι που θέλουν οι άνθρωποι που υποστηρίζουν την εκστρατεία #Inviolent Texts, αλλά σε σύγκριση με τους πιο μορφωμένους συνομηλίκους τους, θα υποφέρουν γλωσσικά και πολιτιστικά. από τη φτώχεια. Αναφορές. “Το χειρότερο είναι ότι δεν το γνωρίζουν καν”, σχολίασε η εφημερίδα.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source