Θλίψη στην εκκλησία της Κύπρου. Πέθανε … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Γενικός Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης, απεβίωσε σήμερα το πρωί.

Στη δήλωση, η Ιερά Αρχιεπισκοπή εκφράζει τη λύπη της, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο ιερέας “διαγνώστηκε θετικά με κοροναϊό το 2020. Στις 17 Δεκεμβρίου, έκτοτε η υγεία του μειώθηκε. “Στις 26 Δεκεμβρίου, εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, ενώ μόλις πριν από δύο ημέρες, όταν δεν μπορούσε να αναπνεύσει, έγινε διασωλήνωση.”

Η δήλωση είπε, «Είθε ο Θεός να τον παρηγορήσει για πάντα και να επιστρέψει στην αιώνια Βασιλεία Του όλα όσα έχει προσφέρει στην Εκκλησία από τα νεανικά Του χρόνια.

Η πομπή του Ευλογημένου Γρηγορίου θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2021, στις 10:00 π.μ. στην εκκλησία της Παναγίας Ευαγγελικής Παλουριώσεως. Η κηδεία θα προσθέσει A.M. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Το Golden Mouth, υποστηρίζεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Το πρωί θα υπάρξει μια ορθή և Ιερή Λειτουργία υπέρ του ξεκούρασμού του. Σημειώνεται ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορανοϊό με τα σχετικά πρωτόκολλα. “

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Μουσουρούλης γεννήθηκε το 1950 στη Χίο. Σπούδασε φιλολογία και θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το 1976, εντάχθηκε στην O SOTIR Brotherhood of Theolog, υπηρετώντας ως δημοφιλής ιεροκήρυκας σε διάφορες ελληνικές πόλεις, επιδεικνύοντας ένα πλούσιο ιεραποστολικό και κηρυκτικό έργο.

Το 2000 διορίστηκε εκπρόσωπος της αδελφότητας “O SOTIR” στην Κύπρο. Το 2014, προσκλήθηκε στο A.M. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Ο Χρυσόστομος θα υπηρετήσει ως κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τον Μάιο του 2014, χειροτονήθηκε από την Αγιότητα του Πρεσβύτερου, στη συνέχεια χειροτονήθηκε ιερέας.

Υπηρέτησε ως εκπρόσωπος του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη, ασχολείται με το κήρυγμα και τη γραφή, ραδιοφωνικές εκπομπές θεολογικού περιεχομένου, Ιερά Εξομολόγηση, το κίνημα του Κατηχισμού και στρατόπεδα νεολαίας.

Τον Ιανουάριο του 2018, διορίστηκε Γενικός Γραμματέας από την Ιερά Σύνοδο. Υπηρέτησε σε αυτήν τη θέση ευσυνείδητα, με συνέπεια, με μεγάλο ζήλο.

Source