Θυμική πρόταση για ανοσία – Malatya Haber

Επικεφαλής Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του Πανεπιστημίου Κιρκλάρελι. Δρ. Η İsmail Özkaya συνέστησε να καταναλώνονται προϊόντα θυμάρι και θυμάρι για την ενίσχυση της ανοσίας έναντι του νέου τύπου κοροναϊού (Kovid-19).

Ο Özkaya είπε στον ανταποκριτή της AA ότι ο πιο σημαντικός παράγοντας προστασίας από το Kovid-19 είναι η αυστηρή συμμόρφωση με τα μέτρα.

Εκτός από αυτό, ο Özkaya επεσήμανε ότι εκτός από την υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, τον ποιοτικό ύπνο και την άσκηση, το ανοσοποιητικό σύστημα πρέπει να ενισχυθεί με φυσικά μέσα, “Τα σωστά φυσικά στηρίγματα, το σωστό βότανο και η κατανάλωση τσαγιού μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα, μειώνοντας τον κίνδυνο αρρώστιας ή βοηθώντας να το ξεπεράσουμε ελαφρά”. είπε.

Ο Özkaya δήλωσε ότι το θυμάρι, το οποίο έχει θέση στην τουρκική κουλτούρα και γεύση, έχει αντιιικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες κατά των λοιμώξεων από ιούς, και ως εκ τούτου συνέστησε να καταναλώνεται συχνά.

Τονίζοντας ότι το θυμάρι είναι καλό για πολλές ασθένειες, ο Özkaya συνέχισε ως εξής:

«Το θυμάρι είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα φυσικό απολυμαντικό που αυξάνει την αντίσταση του σώματος και έχει ιδιότητες θανάτωσης των μικροβίων. Ο χυμός θυμάρι και το θυμάρι έλαιο δημιουργούν αντοχή στο σώμα και ενισχύουν την ανοσία. Είναι επίσης ευεργετικό για το άσθμα, τη βρογχίτιδα και τον σοβαρό βήχα κατά τους χειμερινούς μήνες. Δύο κουταλάκια του γλυκού θυμάρι μπορούν να προστεθούν σε δύο ποτήρια βραστό ζεστό νερό και να εγχυθούν για 15 λεπτά, στη συνέχεια στραγγιστούν και πίνουν. Μπορεί να καταναλωθεί το πολύ 2 ποτήρια την ημέρα. Αυτό το τσάι, που είναι ευεργετικό για τη δυσπεψία, τους ρευματισμούς και τα δερματικά προβλήματα, περιέχει πολλές βιταμίνες Α και C. Προστατεύει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τις αρνητικές επιπτώσεις της υψηλής αρτηριακής πίεσης. “

Εξηγώντας ότι το θυμάρι λάδι μπορεί επίσης να πιει ρίχνοντας 1-2 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό, ο Özkaya είπε, «Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 3-4 σταγόνες θυμάρι σε 1 λίτρο βραστό νερό για να χρησιμοποιήσετε τον ατμό του. Ωστόσο, οι έγκυες γυναίκες και οι θηλάζουσες μητέρες δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάρα πολύ από όλα είναι κακό. ” μίλησε.

“Υπήρξε αύξηση στην πώληση του θυμαριού”
Ο παραδοσιακός θεραπευτής που ο Yigit εφάρμοσε την Τουρκία Kovid-19 επίσης αύξησε τις πωλήσεις του προϊόντος μαζί με το θυμάρι και τη ρίγανη, είπε.

Αναφέροντας ότι οι πολίτες προσπαθούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα με φυσικά προϊόντα, ο Uzun είπε ότι ειδικά το θυμάρι και τα προϊόντα του, το εκχύλισμα μαύρου μύρτιλου, η μελάσα από κουκουνάρι και το σιρόπι είναι επίσης δημοφιλή.

Ο Uzun είπε, «Λόγω του κοροναϊού, οι πωλήσεις θυμελαίου, χυμού θυμάρι και θυμαρίσιου πάστας αυξήθηκαν. Ενώ στο παρελθόν πουλούσαμε 2-3 πακέτα αυτών των προϊόντων την εβδομάδα, αρχίσαμε να πουλάμε έως και 15 πακέτα την ημέρα. ” είπε.

Kirklareli, AA

.Source