Θύμα απάτης 37χρονος υπάλληλος περίπτερο στη Λευκωσία

Η αστυνομία προτρέπει και πάλι το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις συναλλαγές του μετά από μια νέα υπόθεση απάτης που αναφέρθηκε σήμερα στο αστυνομικό τμήμα Λευκωσίας.

Σύμφωνα με καταγγελία που υπέβαλε ο 37χρονος υπάλληλος περίπτερο στη Λευκωσία, στις 4 Απριλίου, περίπου στις 11 μ.μ., ενώ εργαζόταν στο περίπτερο, έλαβε μια κλήση από άγνωστο άτομο που είπε ότι ήταν υπάλληλος της η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού τερματικού., το οποίο, μεταξύ άλλων, εκδίδει προπληρωμένες κάρτες για χρήση τους στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, αφού τον ενημέρωσε ότι η εταιρεία του επρόκειτο να ακυρώσει τις κάρτες αξίας 100 ευρώ, του ζήτησε να εκδώσει όσες κάρτες επιτρέπει το τερματικό. Ο 37χρονος άντρας, που πείστηκε από έναν ξένο, εξέδωσε 31 τέτοιες κάρτες, με συνολικό κόστος 3100 ευρώ, του είπε τους κωδικούς αυτών των καρτών.

Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι ο 37χρονος άνδρας ήταν θύμα απάτης.

Η ΤΑΕ Λευκωσίας ερευνά μια υπόθεση υπεξαίρεσης.

Η αστυνομία καλεί το κοινό να είναι πολύ προσεκτικό σε τέτοια αιτήματα. Οι επιχειρηματίες που εκδίδουν τέτοιες κάρτες πρέπει να ενημερώνουν το προσωπικό τους για τέτοια απάτη και να αποφασίζουν για έναν συγκεκριμένο τρόπο επαλήθευσης της εγκυρότητας αυτών των αξιώσεων.

Source