Ιδεολογική άγκυρα της επιστροφής του νόμου για φωτογράφους (VIDEO)

Ο περιβαλλοντολόγος Γιώργος Ορν Περδίκης μιλά για την ιδεολογική εμπλοκή της κυβέρνησης στη ρύθμιση των επαγγελμάτων, σχολιάζοντας το επιχείρημα του Προέδρου σχετικά με τον νόμο περί εγγραφής φωτογράφων στο επαγγελματικό μητρώο.

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Enimerosi, ο Πέρδικης είπε ότι το ψήφισμα του νόμου δεν θα αυξήσει τις κρατικές δαπάνες, καθώς είπε ότι το Συμβούλιο Εγγραφής Φωτογράφων θα χρηματοδοτηθεί από τα μέλη του καταβάλλοντας τέλη. Στο επιχείρημα παραπομπής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι τα έξοδα που είναι απαραίτητα για τη σύσταση και τη λειτουργία του Συμβουλίου Εγγραφής δεν μπορούν να βαρύνουν το Ταμείο του Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο δεν υπάρχει κατά τη σύσταση και τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι ο νόμος ισχύει αυστηρά για επαγγελματίες φωτογράφους, ακόμη και αναφερόμενος στην πολύτιμη περίπτωση του σειριακού δολοφόνου Μεταξά, ο οποίος χρησιμοποίησε τη φωτογραφία ως δόλωμα στην έκφρασή του. Ισχυρίστηκε ότι η ομολογία του είχε ληφθεί μέσω βασανιστηρίων και ότι η ομολογία του είχε ληφθεί μέσω βασανιστηρίων. Χωρίς αυτόν τον νόμο, πρόσθεσε, σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να φωτογραφηθεί անալ προσποιείται ότι είναι φωτογράφος σε φοιτητικά πάρτι κ.λπ.

Ερωτηθείς εάν οι περιβαλλοντολόγοι θα ήταν πρόθυμοι να ψηφίσουν υπέρ του προϋπολογισμού κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό εάν η κυβέρνηση ενέκρινε τελικά το νομοσχέδιο, ο Γιώργος Βόρ Πέρδικης είπε ότι το κίνημά τους δεν είχε σχέδια να συνάψει συμφωνίες. για έγκριση προϋπολογισμού. Υπενθύμισε ότι ψήφισαν κατά ορισμένων αλλαγών που έθεσαν οι περιβαλλοντολόγοι σχετικά με τις δικές τους ανησυχίες.

“Το πρόβλημα είναι κυρίως αυτό που δεν περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό”, είπε, αναφέροντας το κίνητρο για αντικατάσταση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ηλεκτρικά.

Source