Ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στην Ιταλία διαμαρτύρονται κατά των μέτρων Kovid-19 κλείνοντας την εθνική οδό

Μια ομάδα ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων στην Ιταλία διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ενάντια στον νέο τύπο επιδημίας κοροναϊού (Kovid-19) κλείνοντας την κυκλοφορία του αυτοκινητόδρομου Α1, μιας από τις κύριες αρτηρίες της χώρας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανταποκριτής της ΑΑ που προέκυψε από πηγές στην περιοχή, μια ομάδα περίπου 300 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων των υπευθύνων εστιατορίων και καφέ, εμπόδισε την κυκλοφορία και στις δύο πλευρές του Α1, μιας από τις κύριες εθνικές οδούς Βορρά-Νότου της χώρας, το πρωί.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας της ομάδας, ο αυτοκινητόδρομος έκλεισε σε κυκλοφορία για περίπου 5 ώρες, ενώ η μεταφορά αποκαταστάθηκε το απόγευμα.
Σύμφωνα με τις δημοσιεύσεις στον ιταλικό τύπο, οι διαδηλωτές δήλωσαν ότι δεν μπορούν να αντέξουν πλέον οικονομικά ενόψει αυστηρών μέτρων και ήθελαν να ξαναρχίσουν τις δραστηριότητές τους το συντομότερο δυνατόν σύμφωνα με τα πρωτόκολλα υγείας.
Ορισμένοι διαδηλωτές επέκριναν επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει υπαίθριες δραστηριότητες δίνοντας προτεραιότητα στις υπαίθριες δραστηριότητες από τις 26 Απριλίου και επεσήμαναν ότι ορισμένες επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ξεκινήσουν ξανά τις δραστηριότητές τους, τόσο λόγω της σεζόν όσο και της έλλειψης υπαίθριου χώρου στο μερικές επιχειρήσεις.
Την περασμένη εβδομάδα, πολλοί άνθρωποι από διάφορους τομείς της χώρας συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα, τη Ρώμη, και διοργάνωσαν συναντήσεις διαμαρτυρίας για να μεταφέρουν τα αιτήματά τους για επανέναρξη στην κυβέρνηση.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι ανακοίνωσε επίσης στη συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 16 Απριλίου, ότι τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα για το ξέσπασμα του Kovid-19 θα χαλαρώσουν σταδιακά για να δώσουν βάρος στις υπαίθριες δραστηριότητες από τις 26 Απριλίου.

.Source