Ιδρύεται μια «Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης» για όσους έχουν πληγεί από την πανδημία στη Νότια Κύπρο.

Στον τίτλο της εφημερίδας Alithia με τίτλο «Φοβούνται την τρέλα μας», το Υπουργείο Υγείας της Ελλάδας Κορωνοϊός Δήλωσε ότι αποφάσισε ότι οι πολίτες είχαν ψυχολογικά προβλήματα λόγω της ασθένειάς του και ότι αποφάσισε να συστήσει μια ειδική επιτροπή αποτελούμενη από ψυχολόγους, ψυχίατροι, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι αυτή η επιτροπή θα εκτελέσει καθήκον για την προστασία του πολίτη από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και, όταν ιδρύθηκε η επιτροπή, εξετάστηκε το ψυχολογικό αντίκτυπο 10 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πανδημία.

Στην έκθεση, δηλώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο σπίτι για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, θα δημιουργηθούν τηλεφωνικές γραμμές, θα δημιουργηθούν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στους χώρους εργασίας και θα ληφθούν άλλες ενέργειες.

2 ΘΑΝΑΤΕΣ, 704 ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Η εφημερίδα, σε άλλη έκθεση, χθες, στη Νότια Κύπρο, δύο ακόμη άτομα Κορωνοϊός Έγραψε ότι πέθανε λόγω του θανάτου του και εντοπίστηκαν 704 νέες περιπτώσεις.

Σημειώνοντας ότι ένας από τους νεκρούς είναι άνδρες ηλικίας 67 ετών και ο άλλος άνδρες ηλικίας 90 ετών, ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τους 119. Κορωνοϊός Δήλωσε ότι είχε υποβληθεί σε θεραπεία και ότι 41 από αυτούς ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

“ΕΝΤΑΤΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΕΣ ΔΙΟΥΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΖΩΗ”

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Πολίτης, στην έκθεσή της με τον παραπάνω τίτλο, δήλωσε ότι η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κρατικών νοσοκομείων, Κορωνοϊός Έγραψε ότι ο αριθμός των ασθενών αυξάνεται μέρα με τη μέρα και ότι ορισμένοι ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για νέους ασθενείς σε εντατική περίθαλψη.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα υποδομής, η ανεπάρκεια του προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, η εφημερίδα Φιλελεύθερος, στη Νότια Κύπρο Κορωνοϊός Έγραψε ότι «γείτονες ντετέκτιβ» αναμένεται επίσης να υποστηρίξουν τις επιθεωρήσεις από την αστυνομία, καθώς επιτρέπεται το πολύ 10 άτομα να συγκεντρωθούν στις γιορτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Στις ειδήσεις, οι πολίτες, Κορωνοϊός Αναφέρθηκε ότι άτομα που παραβίασαν τις προφυλάξεις θα μπορούσαν να αναφερθούν στην αστυνομία, με όνομα ή ανώνυμο.

.Source