Ιδρύθηκε Επιτροπή Ψυχολογικής Υποστήριξης!

Έχει αναφερθεί ότι θα συσταθεί ειδική επιτροπή στη Νότια Κύπρο για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης σε όσους έχουν πληγεί από την πανδημία του κοροναϊού.

Στα κύρια νέα της εφημερίδας Alithia με τίτλο «Είναι φοβισμένοι να τρελαθούν», το Ελληνικό Υπουργείο Υγείας αποφάσισε ότι οι πολίτες υποφέρουν από ψυχολογικά προβλήματα λόγω της νόσου του κορανοϊού, η οποία μπορεί να έχει θανατηφόρες συνέπειες, και την απόφαση να συσταθεί ειδική επιτροπή ανθρώπων όπως ψυχολόγοι, ψυχίατροι, κοινωνιολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης. Έγραψε ότι έλαβε.

Η εφημερίδα δήλωσε ότι αυτή η επιτροπή θα εκτελέσει καθήκον για την προστασία του πολίτη από τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας και, όταν ιδρύθηκε η επιτροπή, εξετάστηκε το ψυχολογικό αντίκτυπο 10 εκατομμυρίων ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο από την πανδημία.

Στην έκθεση, δηλώθηκε ότι θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις στο σπίτι για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης, θα δημιουργηθούν τηλεφωνικές γραμμές, θα δημιουργηθούν ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης στους χώρους εργασίας και θα ληφθούν άλλες ενέργειες.

2 θάνατοι, 704 νέες περιπτώσεις

Σε μια άλλη έκθεση, η εφημερίδα έγραψε ότι δύο ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Νότια Κύπρο λόγω του κοροναϊού και εντοπίστηκαν 704 νέες περιπτώσεις.

Σημειώνοντας ότι ένας από τους ανθρώπους που πέθανε ήταν 67 ετών και ο άλλος ήταν 90 ετών άνδρες ασθενείς και ο συνολικός αριθμός των θανάτων έφτασε τα 119, η εφημερίδα δήλωσε ότι 159 άτομα λαμβάνουν θεραπεία κοροναϊού σε νοσοκομεία και 41 από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

“Η εντατική φροντίδα αγωνίζεται να επιβιώσει”

Από την άλλη πλευρά, η εφημερίδα Politis ανέφερε ότι η κατάσταση στις μονάδες εντατικής θεραπείας των κρατικών νοσοκομείων είναι «τρομερή» λόγω του αυξανόμενου αριθμού ασθενών με κοροϊό μέρα με τη μέρα και ορισμένοι ασθενείς μεταφέρονται σε ιδιωτικά νοσοκομεία προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος για νέους ασθενείς σε εντατική θεραπεία.

Η εφημερίδα σημείωσε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού και παρόλο που δεν υπάρχει πρόβλημα υποδομής, η ανεπάρκεια του προσωπικού δημιουργεί πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα Φιλελεύθερος έγραψε ότι, στο πλαίσιο των μέτρων κοραναϊού στη Νότια Κύπρο, αναμένεται ότι “γείτονες ντετέκτιβ” θα υποστηρίξουν επίσης τις επιθεωρήσεις από την αστυνομία, καθώς επιτρέπεται το πολύ 10 άτομα να συγκεντρωθούν στις γιορτές της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Στις ειδήσεις, δηλώθηκε ότι οι πολίτες μπορούν να αναφέρουν στην αστυνομία άτομα που παραβιάζουν τα μέτρα κοροναϊού, που ονομάζονται ή ανώνυμα.

Source