Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Τουρκικών Ιπποδρομιών Κύπρου (KTAY)

Ιδρύθηκε ο Σύνδεσμος Ιπποδρομιών Κύπρου (KTAY). Πολλοί ιδιοκτήτες αλόγων, αναβάτες και συναφή άτομα στη χώρα υποστήριξαν την ίδρυση του συλλόγου.

Στην πρώτη συνάντηση, δηλώθηκε ότι η ένωση αποτελείται από 33 άτομα και ο πρώτος στόχος ήταν να δημιουργήσει μια πίστα όπου τα άλογα μπορούν να εκπαιδεύσουν.

Υποστηρίχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια ο Βόρειος Κύπρος Jockey Club έκλεισε λόγω αδιαφορίας, η περιοχή που διατέθηκε από το κράτος στο Alayköy για αυτήν τη δραστηριότητα παρέμεινε σε αδράνεια για χρόνια και είναι πλέον καιρός να εκπαιδεύσετε τα άλογα κάτω από το KTAY και να επιτρέψετε την ανάπτυξη αυτής της αθλητικής δραστηριότητας.

Η δήλωση ανέφερε επίσης, «Το άλογο δεν είναι ζώο για εμάς. Ο φίλος μας, ο φίλος μας που βιάζουμε σε κάθε ευκαιρία, είναι πλάσματα που μας ενδιαφέρουν περισσότερο από τους εαυτούς μας. Κατά την προπόνηση, δεν ξεχνάμε ότι είμαστε αναβάτης και το άλογο είναι αθλητής, και έτσι φροντίζεται. Η καρδιά μας είναι να αφήσουμε αυτό το άθλημα στην επόμενη γενιά σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Χρησιμοποιήθηκαν επίσης εκφράσεις.

(ΕΤΣΙ)

Source