Ιδρύματα από την Τουρκία στη συνεισφορά της ΤΔΒΚ για αποκατάσταση 5 εκατομμυρίων ευρώ

Ο Γενικός Διευθυντής των Ιδρυμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας Burhan Ersoy, το Τζαμί Selimiye αποκαταστάθηκε σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και είπε ότι σχεδίαζαν να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους το 2022.
Ο Ersoy έδωσε πληροφορίες στον ανταποκριτή της AA σχετικά με τις δραστηριότητες το 2020 και την εργασία που σχεδιάζεται να γίνει φέτος.

banner69

Αναφέροντας ότι πραγματοποίησαν σημαντικά έργα στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Ουγγαρία, το Κοσσυφοπέδιο και το Αφρίν, καθώς και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), ο Έρσοι είπε ότι ένα από αυτά ήταν η αποκατάσταση του Τζαμί Selimiye.
Σημειώνοντας ότι το τζαμί Selimiye θα αποκατασταθεί σε περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ και σκοπεύουν να ολοκληρώσουν το έργο το 2022, ο Ersoy είπε, “Η αποκατάσταση είναι μια μακροχρόνια δουλειά. Διαχειριζόμαστε τα πάντα, από αρμούς έως γύψο σχολαστικά. Ως Γενική Διεύθυνση Ιδρύματα, είμαστε από τα λίγα επιτυχημένα ιδρύματα στην αποκατάσταση. Είμαστε αδελφοί και αδελφές με τη Γενική Διεύθυνση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Μουσείων, εργαζόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλο για να βγάλουμε τα έργα μας και μετά να προχωρήσουμε στην αποκατάσταση. ” χρησιμοποίησε την έκφραση.

Source