ΙΙ. “Μου λέει ότι ήθελε λύση δύο κρατών”, είπε ο Χρυσόστομος.

Αρχιεπίσκοπος Β ‘της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στη συνέντευξη που δόθηκε στον Πολίτη από τον Χρυσόστομο, η οποία εμφανίστηκε στον τίτλο του χθεσινού τεύχους της εφημερίδας, ο Έλληνας Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης είπε σε μια συνάντηση ότι ήθελε μια λύση δύο κρατών, προκαλώντας αναταραχή στην ελληνική πλευρά.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Διοίκησης Αναστασιάδης έκανε γραπτή δήλωση χθες, II. Αρνήθηκε τον Χρυσόστομο και ο Άνδρος Κυπριανού, Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, κατηγόρησε τον Αναστασιάδη για ψέματα.

Ο Haravgi έκανε τον τίτλο «Αρχιεπίσκοπος« Nailed Anastasiadis »σε δύο κράτη» και II. Στις ειδήσεις ότι ο Χρυσόστομος περιελάμβανε τμήματα από τη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στον Πολίτη, μετέφερε τη θέση αντίδρασης του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Κυπριανού στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Κυπριανού μοιράστηκε τα ακόλουθα στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter:

“Δύο πικρή πραγματικότητα επιβεβαίωσε ότι συνέβη: 1. Ο Πρόεδρος, ποτέ δεν ψέμα όταν ισχυρίστηκε ότι η συνέντευξη για τη λύση των δύο κρατών, 2. Όχι μόνο είχε την πρώτη φορά που ένας αρχηγός του μισού της Κύπρου χρονολογείται από το μυαλό να παραχωρήσει στην Τουρκία, συναντήθηκε με διάφορους ανθρώπους.”

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Mevlut Cavusoglu αυτό το θέμα το οποίο ο Νίκος Αναστασιάδης θεωρεί και ο Αναστασιάδης που εξήγησαν πολλές φορές δημοσίως αυτό το αρνητικό, ο Πρόεδρος Ersin Tatar, 3 Νοεμβρίου, μετά τις συνομιλίες του 2020 που έθεσαν τη λύση των δύο κρατών στον Αναστασιάδη και συνεργάτη της εντελώς Υπενθυμίστηκε ότι εξήγησε ότι δεν πλησίασε αρνητικά, και επισημάνθηκε ότι ο Αναστασιάδης πάντα αρνήθηκε αυτές τις δηλώσεις.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, στη γραπτή του δήλωση, από τον Ιούλιο του 2017, για να εξηγήσει τον λόγο της κατάρρευσης της διαδικασίας του Crans Montana. Είχε μια σειρά συναντήσεων με τον Χρυσόστομο, σε μία από αυτές τις συναντήσεις II. Ο Χρυσόστομος προς την Τουρκία, ορισμένα τμήματα της περιγραφής καταγράφηκαν ως εξής από στόχους μεταφοράς ειδήσεων ως εξής:

«Πέρα από το γεγονός ότι δεν θα γίνει δεκτό τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από την ΕΕ, καταλήξαμε στην κοινή αντίληψη ότι η λύση δύο κρατών δεν είναι δυνατή επειδή ο Κυπριακός Ελληνισμός είναι αντίθετος με την ασφάλειά του. Λυπάμαι που ο αρχιεπίσκοπος κατάλαβε τις θέσεις μου διαφορετικά σε αυτόν τον διάλογο. Υποστηρίζω σταθερά τις γραπτές προτάσεις μου προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο του 2017. Έκτοτε, έχω εκφράσει σε πολλές από τις επιστολές μου ότι οι θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς δεν έχουν αλλάξει, με στόχο τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου ξέσπασαν στο Crans Montana, βάσει της κοινής δήλωσης του Βερολίνου στις 25 Νοεμβρίου 2019.

Ο Φιλελεύθερος ανέφερε τα νέα με τον τίτλο “Ο Πρόεδρος λέει ότι η θέση μου στο Κυπριακό είναι Αμετάβλητη … Η Απάντηση στη Δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ότι ήθελε Λύση Δύο Κρατών … Άνδρος Κυπριανού.

Πολίτης «Για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστασιάδη: Ο Αρχιεπίσκοπος Παρανόησε τα Θέματα των δύο κρατών… Τι είπε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη Πολίτη για τον Αρχιεπίσκοπο ΙΙ της Λύσης των δύο κρατών. Παρανόηση Χρυσόστομου “

Η Αλίθια χρησιμοποίησε τον τίτλο «Πρόεδρος Αναστασιάδης: Παρανόηση για δύο κράτη».

.Source