Ικανοποιημένος με την παράταση της εντολής του ΟΗΕ

Το Ενωμένο Κυπριακό Κόμμα (BKP) ανακοίνωσε ότι είναι ικανοποιημένο που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ παρατάθηκε την εντολή της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο για άλλους 6 μήνες.

Στη γραπτή του δήλωση, ο Πρόεδρος του BKP İzzet İzcan δήλωσε ότι η επιμονή του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ σε μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία ήταν μια σωστή και σωστή προσέγγιση και απέδειξε τη βούληση της διεθνούς κοινής γνώμης.

Στην Τουρκία, «η κυβέρνηση του ΑΚΡ και η διχοτόμηση της κυπριακής κυβέρνησης UBP-DP-ND με δύο χωριστές κυρίαρχες κρατικές πολιτικές στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, προτείνοντας ότι απέρριψε τον İzcan, κυβερνητικούς αξιωματούχους« ανθρώπους που αντιμετωπίζουν αυτονομιστική δήλωση για παραπλάνηση », παρότρυνε να παραιτηθεί.

Ο İzcan δήλωσε ότι η Κύπρος ανήκει στον λαό της Κύπρου με κάθε ίντσα γης.

Στη διεθνή διάσκεψη 5 + 1 που προσκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντώνι Γκουτέρες στις αρχές Μαρτίου, ο İzcan ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν αποτελέσματα εάν διατηρηθούν οι φορολογικές πολιτικές και είπε: “Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βάλει την τουρκοκυπριακή κοινότητα την εγκληματική έδρα μόνο και μόνο επειδή το ήθελε η κυβέρνηση του ΑΚΡ στην Άγκυρα. “

Source