Ιλαρά – Συνάντηση Αναστασιάδη. Μαζί στη σύνοδο κορυφής

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε σε δήλωσή του σήμερα ότι «θα έχουμε θετικό αποτέλεσμα».

Ο Πρόεδρος της Κύπρου θα είναι στην Αθήνα την Τετάρτη Νίκος Αναστασιάδης, Για συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μιτζωτάκ, με στόχο την άτυπη προετοιμασία Η συνάντηση του Gene για την Κύπρο, γράφει ο Μανώλης Καλάτσης.

Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης Οι σημερινές ανακοινώσεις αναφέρουν ότι: “Θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα”σημειώνοντας ότι: “Στο πλαίσιο της προετοιμασίας Εθνικό Συμβούλιο“έτσι ώστε οι ηγέτες του κόμματος να ενημερώνονται και να εκφράζουν τις θέσεις τους.”

Ο κ. Χριστοδουλίδης το είπε αυτό «Έχουμε μια εβδομάδα πριν μετακομίσουμε στο Gene», που είναι μια πολύ σημαντική συνάντηση և πρόσθεσε ότι αυτό που μπορεί να πει σίγουρα είναι ότι δεν υποχωρούν σε κανένα αδιέξοδο և σίγουρα πηγαίνουν va για να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα.

“Ταυτόχρονα, οι δηλώσεις της τουρκικής πλευράς δικαιολογημένα δημιουργούν μια αίσθηση απαισιοδοξίας, αλλά στο τέλος της ημέρας όλοι θα κριθούμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.”, γράψτε

Κύριος. Ο Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι η επανάληψη ουσιαστικών συνομιλιών, από τις οποίες παρέμειναν στο Crans Montana, ο μόνος στόχος είναι ένα θετικό αποτέλεσμα για τη Λευκωσία. δικοινοτική δικοινοτική ομοσπονδία, “Πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι στο παρελθόν, στο σύντομο και μακρινό παρελθόν, σε πολλές περιπτώσεις, πήγαμε σε συναντήσεις, οι οποίες ήταν στο μυαλό μας ότι η στάση της Τουρκίας θα οδηγούσε σε αδιέξοδο. Πολλές φορές έπρεπε να υπάρξει . διπλωμένο από εμάς. “

Ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι “Γι ‘αυτό είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια, θα κάνουμε ό, τι είναι δυνατόν θετικό αποτέλεσμα»

“Πρωτα απο ολα”, είπε ο κ. Χριστοδουλίδης“Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης σχετικά με την αλλαγή της λύσης στο Κυπριακό. “Είτε αφορά τα δύο κράτη είτε τη συνομοσπονδία, είναι πέρα ​​από το πεδίο της συζήτησής μας”.

Η δεύτερη ερώτηση, σημείωσε «χρησιμοποιήστε την επικύρωση της διαδικασίας διαπραγμάτευσης», σημειώνοντας ότι είναι γεγονός ότι “Η πρόσφατη διαδικασία διαπραγματεύσεων οδήγησε σε πολλές επαναπροσέγγιση, επαναπροσέγγιση, μερικές από τις οποίες επιτεύχθηκαν για πρώτη φορά.”

Όπως ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης “Ο στόχος είναι να συνεχίσουμε από εκεί και στα έξι κεφάλαια του έργου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.”

,Source