Ινδοί που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν μέσω επενδυτικών διαδρομών Διπλά κατά τη διάρκεια πανδημίας

Νέο Δελχί: Καθώς η ευκαιρία Golden Visa φαίνεται ελκυστική για πολλούς που είναι πλούσιοι, οι σύμβουλοι θεωρήσεων παρατηρούν ότι ο αριθμός των Ινδιάνων που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν μέσω της επενδυτικής οδού έχει διπλασιαστεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας από το προηγούμενο έτος. Αυτό έχει ξεπεράσει σημαντικά την παγκόσμια μέση αύξηση 50%. Σύμφωνα με τις ενημερώσεις, αρκετοί πλούσιοι Ινδοί εξερευνούν αυτό το πρόγραμμα χρυσών θεωρήσεων, το οποίο τους προσφέρει διαμονή και υπηκοότητα σε αντάλλαγμα για μια μεγάλη επένδυση. Διαβάστε επίσης – Δείτε το βίντεο: Πώς να ξεκινήσετε να επενδύετε σε μετοχική αγορά | Βασικές συμβουλές για αρχάριους

Μιλώντας στο ΜένταΗ Elizabeth Edwards, διευθυντής μάρκετινγκ της La Vida Golden Visas, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι η ζήτηση από τους Ινδούς ήταν πάντα πολύ ισχυρή, αλλά από την πανδημία, η ζήτηση αυξήθηκε από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ινδών. Διαβάστε επίσης – Ποιος είναι επιλέξιμος για 10ετή διαμονή στα ΗΑΕ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το διευρυμένο «Χρυσό» Σχέδιο Θεωρήσεων του Χώρα του Κόλπου

Άτομα που αναζητούν διαμονή σε ξένη χώρα επενδύοντας σε μια επιχείρηση ή αγοράζοντας ακίνητα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για αυτήν τη χρυσή θεώρηση, καθώς αυτή η διευκόλυνση εξυπηρετεί άτομα υψηλής καθαρότητας (HNIs). Διαβάστε επίσης – Η Ινδία ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, λέει ο Anurag Thakur

Είναι ενδιαφέρον ότι η Πορτογαλία προσφέρει το χρυσό πρόγραμμα παραμονής βίζα, το οποίο είναι το πιο δημοφιλές μεταξύ των Ινδιάνων που επιδιώκουν να μεταναστεύσουν στην ευρωπαϊκή χώρα.

Για πολλούς πλούτους, οι Ινδοί, οι διεθνείς επιχειρήσεις ή η παιδική εκπαίδευση στα κορυφαία σχολεία της Ευρώπης, του Ηνωμένου Βασιλείου ή των ΗΠΑ, είναι μερικοί από τους βασικούς παράγοντες που οδηγούν στις αποφάσεις τους να επιλέξουν τα προγράμματα θεώρησης επενδύσεων.

Σύμφωνα με ενημερώσεις από την Global Wealth Migration Review, η Ινδία γνώρισε την τρίτη υψηλότερη εκροή πλούσιων ατόμων πέρυσι και σχεδόν 5.000 εκατομμυριούχοι, ή 2% του συνολικού αριθμού ατόμων με υψηλή καθαρή αξία στην Ινδία, εγκατέλειψαν τη χώρα το 2020.

Σύμφωνα με τους συμβούλους μετανάστευσης, τα διαβατήρια έχουν γίνει το νέο ασφαλές καταφύγιο, προσφέροντας ασφάλεια και προστασία περιουσιακών στοιχείων για τις οικογένειες. Ωστόσο, ένα δεύτερο διαβατήριο, το οποίο παρέχει καθεστώς διπλής ιθαγένειας, είναι υποχρεωτικό για κάθε επενδυτή υψηλής καθαρότητας στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του για κάλυψη από την παγκόσμια κρίση και τις αβεβαιότητες.

Όλοι πρέπει να σημειώσουν ότι τα ευρωπαϊκά προγράμματα είναι πιο ακριβά καθώς το επίπεδο εισόδου για μια αγορά ακινήτων με χρυσή βίζα στην Πορτογαλία είναι 2.80.000 USD. Ωστόσο, οι προτιμώμενες χώρες μεταξύ των Ινδών είναι η Νέα Ζηλανδία, τα νησιά της Καραϊβικής, η Πορτογαλία, η Μάλτα, η Ισπανία, η Κύπρος και η Ελλάδα. Επιπλέον, άλλες χώρες όπως η Μάλτα, η Κύπρος και τα έθνη της Καραϊβικής του Αγίου Χριστόφορου, της Αντίγκουα, της Γρενάδας και της Ντομίνικα επιτρέπουν επίσης στους Ινδούς πολίτες να υποβάλουν αίτηση για δεύτερο διαβατήριο.

.Source