Ιράν. Η ισχυρή χιονοθύελλα σκότωσε οκτώ αναρριχητές και άφησε 12 αγνοούμενους

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα Όρη Alborz μετά το σκοτάδι, η οποία περιελάμβανε ελικόπτερο

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Τουλάχιστον οκτώ ορειβάτες σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι λείπουν σε μια οροσειρά βόρεια της Τεχεράνης μετά από έντονες χιονοθύελλες και χιονοστιβάδες στην περιοχή, ανέφερε η ιρανική δημόσια τηλεόραση.

Πολλοί αναρριχητές έλειπαν από τους δύο πρώτους θανάτους που αναφέρθηκαν την Παρασκευή. Ο αριθμός των αγνοουμένων αυξάνεται σταδιακά καθώς οι οικογένειές τους, η μια μετά την άλλη, φροντίζουν τους δικούς τους ανθρώπους και αλληλεπιδρούν με τις τοπικές αρχές.

Σύμφωνα με τοπικά πρακτορεία ειδήσεων, έως και 12 άτομα μπορεί να λείπουν.

Η επιχείρηση αναζήτησης και διάσωσης, η οποία περιελάμβανε επίσης ελικόπτερο, σταμάτησε μετά το σκοτάδι και θα συνεχιστεί αύριο, Κυριακή.

Η Τεχεράνη βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών Alborz, όπου υπάρχουν πολλά χιονοδρομικά κέντρα. Πολλοί δρόμοι σε πολλά μέρη της χώρας έχουν κλείσει λόγω χιονιού και ανέμου.

Εν τω μεταξύ, το λιμάνι αναζητά επτά ναυτικούς, μέλη ενός ιρανικού πλοίου, που βυθίστηκε στον Περσικό Κόλπο την Παρασκευή εν μέσω καταιγίδας. “Κινητοποιούμε όλες τις δυνάμεις μας για να προσπαθήσουμε να βρούμε τους αγνοούμενους. “Έχουμε ενημερώσει το Ομάν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα ιστιοφόρα του Πακιστανικού Ομάν, τα ναυτικά κέντρα έρευνας και διάσωσης”, δήλωσε ο Ισμαήλ Μακιζάντεχ, αναπληρωτής διευθυντής του λιμανιού.

Πηγή: Πρώτο τεύχος

Source