Ιρλανδία Μία από τις οκτώ μόνο χώρες στην Πράσινη Λίστα Καλοκαιρινών Διακοπών του Ηνωμένου Βασιλείου

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η Ιρλανδία είναι μία από τις οκτώ χώρες που περιλαμβάνονται στην πράσινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου για διακοπές στο εξωτερικό, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Από τις 17 Μαΐου, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για άλλη μια φορά, καθώς οι περιορισμοί συνεχίζουν να μειώνονται με ταχύ ρυθμό.

Αυτό θα μπορούσε να δει μια εισροή Βρετανών τουριστών στην Ιρλανδία από τον επόμενο μήνα, παρά τη Δημοκρατία που αντιμετωπίζει πολύ αυστηρότερους περιορισμούς.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η Ιρλανδία είναι μία από τις οκτώ χώρες που περιλαμβάνονται στην πράσινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου για διακοπές στο εξωτερικό, σύμφωνα με νέα έρευνα. Pic: Getty Images

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Mandatory Hotel Karantine της Ιρλανδίας, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την άφιξη.

Αντ ‘αυτού, οι αφίξεις θα κληθούν να καραντίνα στον τόπο κατοικίας τους, ενώ στην Ιρλανδία ακόμη και αν έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19.

Μέχρι τη στιγμή που επιτρέπονται τα ταξίδια διεθνών διακοπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία θα εξακολουθήσει να είναι λίγα βήματα πίσω από την άποψη των περιορισμών κλειδώματος, με μεγάλο μέρος της βιομηχανίας φιλοξενίας και τουρισμού να έχει κλείσει μέχρι τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Από τις 17 Μαΐου, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου θα έχουν το δικαίωμα να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για άλλη μια φορά, καθώς οι περιορισμοί συνεχίζουν να μειώνονται με ταχύ ρυθμό. Φωτογραφία: Shutterstock

Σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής της British Airways, ο Robert Boyle, η Μάλτα, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισλανδία, το Γιβραλτάρ, το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμπεριληφθούν επίσης στην πράσινη λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχεδόν όλη η Ευρώπη θα είναι στην πορτοκαλί λίστα ταξιδιών του Ηνωμένου Βασιλείου, πράγμα που σημαίνει ότι οι αφίξεις θα πρέπει να απομονωθούν για δέκα ημέρες, ή κόκκινη ταξιδιωτική λίστα, που σημαίνει ότι οι αφίξεις θα πρέπει να καραντίνα σε ξενοδοχεία.

Έρευνα από τον κ. Boyle διαπίστωσε ότι ορισμένες ηλέκτρινες χώρες όπως η Ισπανία, η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ιταλία θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην πράσινη λίστα έως τις 28 Ιουνίου, όταν η κυβέρνηση θα επανεξετάσει όλες τις ταξιδιωτικές λίστες.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα Mandatory Hotel Karantine της Ιρλανδίας, οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να καραντίνα σε ξενοδοχείο κατά την άφιξη. Φωτογραφία: Shutterstock

Αυτή η έρευνα έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες προτάσεις άλλων επικεφαλής του κλάδου ότι οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες θα περιλαμβάνονται στην πράσινη λίστα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αν και η επίσημη πράσινη λίστα δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη από τη βρετανική κυβέρνηση, αναμένεται να αποκαλυφθεί στις αρχές Μαΐου.

Από τις 17 Μαΐου στην Αγγλία, ξενοδοχεία, ξενώνες και B&B θα ανοίξουν ξανά, καθώς και εσωτερικά γεύματα, ψυχαγωγία σε εσωτερικούς χώρους, μεγάλες εκδηλώσεις και παραστάσεις με περιορισμένο κοινό, καθώς και μαθήματα ομαδικών αθλημάτων και άσκησης, ως μέρος του χάρτη πορείας τεσσάρων βημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Source