Ισραηλινά ζευγάρια παντρεύονται στη Γιούτα χωρίς θρησκευτική γραφειοκρατία και χωρίς έξοδο από το σπίτι | The Jewish Press – JewishPress.com | Hana Levi Julian | 16 Tevet 5781 – 30 Δεκεμβρίου 2020

Φωτογραφική πίστωση: Unsplash / [email protected]

(επεξηγηματικός)

Πριν από τις ημέρες του COVID-19, οι Ισραηλινοί που ήθελαν ή χρειάζονταν έναν πολιτικό γάμο συνήθιζαν να κάνουν κράτηση για μια γρήγορη πτήση προς την Κύπρο, παρόμοια με την αμερικανική παράδοση ενός ταξιδιού στο Ρίνο, ή το πέρασμα των συνόρων στο Μεξικό.

Ωστόσο, οι Ισραηλινοί έχουν μάθει δημιουργικούς νέους τρόπους για να ξεπεράσουν τους περιορισμούς της κυβέρνησης στο γάμο. Και ορισμένοι από τους πολίτες του Ισραήλ που βρίσκονταν στη βάση του κοροναϊού έχουν βρει ένα νέο hack – στη Γιούτα.

Τρία ισραηλινά ζευγάρια πρόσφατα «πήγαν» στην πολιτεία της Γιούτα μέσω του Διαδικτύου για να παντρευτούν σύμφωνα με το αστικό δίκαιο χωρίς να χρειάζεται να αντιμετωπίσουν τις θρησκευτικές απαιτήσεις του Ισραήλ.

Όταν «επέστρεψαν», τα πιστοποιητικά γάμου τους έγιναν, όπως συνήθως, αποδεκτά από την Αρχή Μετανάστευσης και Συνόρων του Ισραήλ (PIBA) υπό το Υπουργείο Εσωτερικών σύμφωνα με Kan Ειδήσεις δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο, το οποίο ανέφερε την ιστορία την Τετάρτη.

Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν σε μια δήλωση της PIBA που ανέφερε, «Τα πιστοποιητικά γάμου παρουσιάστηκαν από την Πολιτεία της Γιούτα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ζήτημα εξετάστηκε από τις αρμόδιες αρχές και μετά την επιβεβαίωση ότι ήταν πράγματι μια διαδικασία που αναγνωρίστηκε από το κράτος της Γιούτα, ο γάμος εγκρίθηκε για εγγραφή. “

Ένα από τα ζευγάρια – δύο γυναίκες – παντρεύτηκε στις 20 Νοεμβρίου. Μόλις το PIBA αποδέχτηκε το πιστοποιητικό, το ζευγάρι μπόρεσε να εγγραφεί επίσημα στην κυβέρνηση ως παντρεμένο ζευγάρι, το οποίο άνοιξε το δρόμο για πρόσβαση σε διάφορες παροχές της ισραηλινής κυβέρνησης που προσφέρονται σε παντρεμένα ζευγάρια. Το πιστοποιητικό τους εγκρίθηκε την Κυριακή.

Τα άλλα δύο ζευγάρια έλαβαν την είδηση ​​την Τρίτη ότι εγκρίθηκαν και τα πιστοποιητικά τους. Και τα τρία ζευγάρια έχουν πλέον ισοδύναμο καθεστώς με παντρεμένα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια στο Ισραήλ.

Ωστόσο, την Τετάρτη, ο υπουργός Εσωτερικών Άρι Ντέρι (αρχηγός του αυστηρά ορθόδοξου κόμματος Σεφαρδικός Σας) διέταξε τη διακοπή της διαδικασίας.

Το γραφείο του Ντέρι δήλωσε σε δήλωση εκ μέρους του, «Πρόσφατα, υποβλήθηκαν αρκετές αιτήσεις εγγραφής γάμου χωρίς να υποβληθεί το ζήτημα στο διοικητικό και νομικό κλιμάκιο της Αρχής Πληθυσμού και Μετανάστευσης».

Η δήλωση πρόσθεσε ότι η διαδικασία εγγραφής πρέπει να σταματήσει έως ότου επανεξεταστεί από ανώτερους αξιωματούχους της PIBA και από τον ίδιο τον Ντέρι, οι οποίοι στη συνέχεια θα αποφασίσουν το θέμα.

Μέχρι αυτό το σημείο, το Ισραήλ έχει αναγνωρίσει μόνο γάμους που πραγματοποιούνται από κληρικούς στην εβραϊκή, ισλαμική και / ή χριστιανική πίστη. Ο πολιτικός γάμος που πραγματοποιείται στο εξωτερικό αναγνωρίζεται επίσης από το κράτος.

Source