Ισραηλινοί γαμήλιοι για Κυπριακούς κομάντο “Τα γυρίσματα με το Micro Tavor X-95 σε λευκό Troodos”

Το ισραηλινό κανάλι επαινεί τους κυπριακούς κομάντο που δείχνουν τη δύναμή τους σε σχέση με τις ισραηλινές στρατιωτικές ασκήσεις στα βουνά του Τροόδους, που πραγματοποιήθηκαν πριν από λίγες μέρες στο νησί, όπως ανέφερε το nationalpost.com.cy.

Το ειδικό αφιέρωμα του ισραηλινού τηλεοπτικού καναλιού περιέχει επίσης δηλώσεις των Κυπρίων αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων, ενώ γίνεται μια ειδική αναφορά στο πόσο καλά εκπαιδευμένοι είναι οι Κύπριοι των Διοικητών.

Οι Ισραηλινοί αναφέρουν ότι «ευλογούν τα γένια τους» από Κύπριους αλεξιπτωτιστές που χρησιμοποιούν ισραηλινά πολυβόλα.

Κατά τη διάρκεια της χιονισμένης θερινής ζωής, οι Κύπριοι στρατιώτες πυροβόλησαν τους στόχους τους με τουφέκια “Micro-Tavor” και ελαφριά πολυβόλα “Negev”, σύμφωνα με την ισραηλινή ιστοσελίδα

Είναι γνωστό ότι οι επιλεγμένες μονάδες της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο ήταν οπλισμένες με όπλα και ηλεκτρο-οπτικές συσκευές από τις ισραηλινές εταιρείες IWI և Meprolight.

Εθνική Φρουρά Κύπρου

Στις χιονισμένες πλευρές του Τροόδους, οι Κύπριοι κομάντοι πυροβόλησαν τα τουφέκια Micro Tavor X-95, εκτοξευτές χειροβομβίδων Neg գնդ 40 mm, όλα κατασκευασμένα από την IWI.

Είναι γνωστό ότι οι Ισραηλινοί-Κύπριοι κομάντο ασκούν συχνά ειδικές ασκήσεις σε σενάρια χωριών, ραντάρ και σαμποτάζ. Συμμετέχουμε πάντα μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα σε αυτές τις ασκήσεις.

Οι Ισραηλινοί κομάντο σχεδόν πάντα εκπαιδεύονται με τις κυπριακές ειδικές δυνάμεις στο Τρόοδος, κάτι που θα είναι πιθανό σημείο πιθανής σύγκρουσης στο σενάριο της τουρκικής επιθετικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ. Ελληνοτουρκικα Πρόγραμμα “βρώμικο” της Άγκυρας. Συμμετέχει σε κατεχόμενα εδάφη.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν από δύο μήνες, η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε ασκήσεις με την Κυπριακή αεροπορική άμυνα.

Ο λόγος είναι ότι η Κύπρος διαθέτει ρωσικά συστήματα TOR-M1 և BUK, τα οποία είναι διαθέσιμα σε άλλες αραβικές χώρες. Η Κύπρος, από την άλλη πλευρά, ωφελείται επειδή η αεροπορική άμυνα ασχολείται με αμερικανικά αεροσκάφη που μοιάζουν με την Τουρκία.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έστειλε περισσότερα από 50 ελικόπτερα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην ήπειρο, καθώς και 300 εκλεγμένους Ισραηλινούς διοικητές της διάσημης δύναμης, Matt Cally.

Δύο ισραηλινά αεροσκάφη C-130J-30 μετέφεραν περισσότερους από 200 επιλεγμένους ισραηλινούς κομάντο από τη βάση τους στην Πάφο στο Νεβάτιμ, ενώ έξι αεροσκάφη 106ης F-15C / D κάλυψαν και προστάτευαν την Αρκτική Θάλασσα.

Η αμυντική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ άλλαξε τη γεωπολιτική διάσταση του νησιού, παρά τις τουρκικές προκλήσεις, ενώ η πιθανή περιστρεφόμενη παρουσία ελληνικών αεροπλάνων θα έδινε έναν άλλο «αέρα» στη Λευκωσία, η οποία τώρα βρίσκεται στο νησί σύμφωνα με το σενάριο διαίρεσης. Αγκυρα:

https://www.youtube.com/watch?v=OlEiilB41Uw:

Πηγή: pentapostagma.gr

,Source