Ισραηλινός πιλότος: Πραγματοποιήσαμε υψηλής ποιότητας άσκηση στην Ελλάδα

Καθώς οι ασκήσεις INIOHOS-21 τελειώνουν, ένας Ισραηλινός πιλότος που αναγνωρίστηκε ως Capt. O, αντανακλούσε την εκπαιδευτική του εμπειρία στην Ελλάδα.

«Διατηρήσαμε τη συνεργασία μας με ξένες χώρες και εφαρμόσαμε διαφορετικά σενάρια που θα μπορούσαν να αποτελούν κοινή πρόκληση για εμάς», δήλωσε ο πιλότος του F15i. Η Ιερουσαλήμ Post.

«Η διατήρηση αυτής της συνεργασίας ήταν ένας σημαντικός στόχος για εμάς. Ξεκίνησε πίνοντας καφέ μαζί και συνέχισε να πετάμε μαζί και να παρακολουθούμε τις παραστάσεις μας μετά. Έχει μεγάλη στρατηγική σημασία », είπε.

Οι ασκήσεις που ξεκίνησαν στις 12 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν σήμερα, είχαν επίσης τη συμμετοχή των ΗΠΑ, του Καναδά, της Κύπρου, της Σλοβενίας, της Ισπανίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Με έδρα στα βορειοδυτικά της Πελοποννήσου, μόνο η Ελλάδα, το Ισραήλ, η Ισπανία, οι ΗΠΑ και τα ΗΑΕ ανέπτυξαν μαχητικά τζετ.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ΗΑΕ πετούν μαζί σε μια μεγάλη διεθνή άσκηση στην Ελλάδα |  Οι καιροί του Ισραήλ

«Οι κοινές αποστολές διεξήχθησαν στα Αγγλικά και σύμφωνα με τις κοινές φράσεις που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ο.

«Έπρεπε επίσης να πετάξουμε σε περιοχές που δεν γνωρίζουμε και εδάφη που δεν έχουμε στο Ισραήλ, όπως περιοχές με ψηλά βουνά», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε το Jerusalem Post, αυτό ωφέλησε την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία καθώς είχαν ευκαιρίες να εκπαιδεύσουν σε μια ξένη γλώσσα σε μια άγνωστη περιοχή.

«Έχουμε εδώ εργαλεία που μας επιτρέπουν να εξασκούμαστε εναντίον εχθρών που δεν έχουμε πίσω στο σπίτι, οπότε μας επέτρεψε να κάνουμε μια άσκηση υψηλής ποιότητας», δήλωσε ο Ο.

Ο Ο. Είπε ότι «οι Έλληνες επένδυσαν πολλά σε αυτό το τρυπάνι, και αισθανθήκαμε ότι ανυπομονούσαν να φτάσουμε στη δεύτερη εβδομάδα του. Έχουμε ισχυρές και θερμές σχέσεις μαζί τους, και έχουμε καλή μεταχείριση.

«Πιστεύω ότι οι πιλότοι μας κερδίζουν πολλά από αυτήν την άσκηση», είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Πρέσβης των ΗΠΑ πετά πάνω από την Ελλάδα με ένα F-16.

Source