Ισχύουν οι αποφάσεις του Ανώτατου Συμβουλίου για τις μεταδοτικές ασθένειες

Οι αποφάσεις που έλαβε το Ανώτατο Συμβούλιο των Λοιμωδών Νοσημάτων την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα στις 29 Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις:

“ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Αποφάσεις που ελήφθησαν από την Ανώτατη Επιτροπή των Μεταδοτικών Νόσων σύμφωνα με τον Νόμο 45/2018 για τις Μεταδοτικές Νόσους

1. Από τις 29 Δεκεμβρίου 2020, μετά τις 21:00, αποφασίστηκε να σταματήσουν οι δραστηριότητες στους τομείς του καφέ, του εστιατορίου, του ζαχαροπλαστείου, του στοιχήματος, του κομμωτηρίου, του κέντρου ομορφιάς, της αίθουσας μασάζ, του γυμναστηρίου, της πίτας, του simit shop, του κουρείου. Ωστόσο, κρίθηκε σκόπιμο μόνο οι υπηρεσίες απογείωσης να παραμένουν ανοιχτές μετά τις 21:00.

2. Η απόφαση για το κλείσιμο ταβέρνων, μπαρ, κλαμπ και παρόμοιων χώρων διασκέδασης έχει παραταθεί έως τις 4 Ιανουαρίου 2021.

3. Κρίθηκε απαραίτητο να επαναληφθεί η απόφαση που λάβαμε σχετικά με την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τα προγράμματα ψυχαγωγίας. Και συγκεκριμένα; Παραμονή Πρωτοχρονιάς κ.λπ. που θα πραγματοποιηθεί στο δρόμο και στο εσωτερικό Αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθούν όλα τα είδη ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και επίσης να μην πραγματοποιηθούν οι τελετές για το άνοιγμα του χώρου εργασίας έως τις 04.01.2021

4. Η απόφαση σχετικά με τον τομέα των μεταφορών επαναξιολογείται και λεωφορεία, λεωφορεία, ταξί κ.λπ. Θεωρήθηκε σκόπιμο τα οχήματα που εκτελούν μεταφορά να μην μεταφέρουν τους επιβάτες στην πλευρά του οδηγού και ότι οι επιβάτες σε λεωφορεία και λεωφορεία μεταφέρουν επιβάτες με διάταξη καθίσματος, έτσι ώστε ένα από τα πίσω καθίσματα του καθίσματος του οδηγού να είναι άδειο και αποφασίστηκε να τροποποιηθεί η προηγούμενη απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

5. Αποφασίστηκε να παραταθεί η απόφαση για την αναστολή συμμετοχών χωρίς καραντίνα για 3 ημέρες ή λιγότερο, προκειμένου να εισέλθει στη χώρα μας με πτήσεις τσάρτερ, ιδιωτικά αεροσκάφη, προγραμματισμένες πτήσεις και πλοία, τα οποία δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα και αναφέρθηκαν προηγουμένως. 6. Κρίθηκε σκόπιμο να επιτραπεί στο προσωπικό του ΟΗΕ, της ΕΕ, των Ύπατων Αρχών της Βρετανίας, του Buffer Zone και του Peace Corps να περάσει από τις πύλες των συνόρων, υπό την προϋπόθεση ότι τεκμηριώνουν αρνητικές δοκιμές PCR που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα.

επίσημος-001.jpg

.Source