“Κάνετε ό, τι είναι απαραίτητο ή κηρύσσεται σε πτώχευση”

Η Τουρκική Ένωση Δημόσιων Εργαζομένων (Kamu-İş) ξεκίνησε μια μονοήμερη απεργία και μια ενέργεια ενώπιον του Πρωθυπουργού μετά την αμοιβή των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης και Προνοίας των υπαλλήλων του Lump Products Institution (TÜK) και των μισθών τους.

Η πορεία της δράσης και της απεργίας του Kamu-İş θα καθοριστεί σύμφωνα με την απόφαση που θα ληφθεί από τη συνεχιζόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών.

Ο υπουργός Γεωργίας και Φυσικών Πόρων Nazim Çavuşoğlu, ο οποίος ήρθε στο Πρωθυπουργό για να παραστεί στη σύνοδο του Υπουργικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας μπροστά στο Πρωθυπουργό, έκανε δηλώσεις στους ακτιβιστές.

“ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ”

Ο Çavuşoğlu είπε ότι η TÜK “δεν μπόρεσε να συνεχίσει τις δραστηριότητές της” λόγω των χρεών της, αλλά ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διατηρήσουν το θεσμικό όργανο σε ισχύ.

Δηλώνοντας ότι η TÜK δεν είναι ίδρυμα που «καταρρέει από μόνη της», ο Çavuşoğlu εξήγησε ότι εκτός από την αδυναμία της TÜK να πληρώσει σήμερα τους υπαλλήλους της, δεν έχει ούτε χρήματα ούτε κριθάρι στην αποθήκη της και έχει γίνει ένα ίδρυμα που δεν μπορεί να λάβει τις απαιτήσεις του.

“Ή ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΤΡΑΠΕΖΑ”

Ο Υπουργός Çavuşoğlu ανακοίνωσε επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών, η TÜK θα απαιτούσε τι πρέπει να γίνει για να συνεχίσει τις δραστηριότητές του ή για να κηρυχθεί η πτώχευσή του.

1 ΕΜΦΑΝΙΚΟ ΤΟΚ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΗΝΑ

Στην προηγούμενη περίοδο, όταν ήταν υπουργός γεωργίας, το όριο δανεισμού της TÜK ήταν 11 εκατομμύρια TL, αργότερα αυξήθηκε στα 45 εκατομμύρια και τελικά στα 65 εκατομμύρια. Εκφράζοντας ότι χρησιμοποιείται ολόκληρο το όριο δανεισμού σήμερα, ο Çavuşo saidlu είπε ότι το ίδρυμα βρίσκεται σε μια κατάσταση όπου πρέπει να πληρώσει “1 εκατομμύριο τόκους TL” ανά μήνα για τα χρέη του.

“ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΑΥΤΟ

Όσον αφορά τη μη καταβολή του 13ου μισθού των υπαλλήλων και των μισθών τους που οφείλονται σήμερα, ο Çavuşoğlu δήλωσε ότι εάν δεν μεταφερθούν χρήματα από το Υπουργείο Οικονομικών, οι μισθοί δεν μπορούν να καταβληθούν αύριο.

Ο Ναζίμ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι πιστεύει ότι θα βάλει το χέρι του κάτω από το βάρος με την φιλική προς τον παραγωγό ταυτότητά του, όπως εξήγησε στο κυβερνητικό πρόγραμμα.

SERDAROĞLU: “Πήγαμε σε δράση όταν οι πωλήσεις δεν πληρώθηκαν”

Ο Πρόεδρος του Public-Ahmş Ahmet Serdaroğlu δήλωσε στο TAK ότι ο Kamu-İş πραγματοποίησε δράση την περασμένη εβδομάδα, επειδή δεν πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις στους απαραίτητους τομείς παρά τις μειώσεις από τους μισθούς των εργαζομένων της TÜK για το Ταμείο Προνοίας, την Κοινωνική Ασφάλιση και το φόρο εισοδήματος, αλλά οι εν λόγω πληρωμές με την κυβέρνηση. και ότι οι 13 οι μισθοί θα καταβληθούν στις 8 Ιανουαρίου 2021.

Ωστόσο, ο Σερντάρογλου είπε ότι αποφάσισαν να απεργήσουν και να ενεργήσουν αφού οι εργαζόμενοι έμαθαν ότι οι μισθοί τους δεν μπορούσαν να πληρωθούν και είπε, “Αυτή η δομή δεν είναι σωστή.”

“ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΜΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗ”

Ο Serdaroğlu δήλωσε ότι οι υπάλληλοι της TÜK παρακρατούν το Ταμείο Προνοίας, την Κοινωνική Ασφάλιση και το φόρο εισοδήματος από τον Ιούνιο του 2020, αλλά οι παρακρατήσεις δεν έχουν κατατεθεί όπου είναι απαραίτητο και ότι η Ένωση διαβίβασε το αίτημα της TÜK για έλεγχο των λογαριασμών της.

“40 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ

Ο Ahmet Serdaroğlu αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση των υπαλλήλων που προσλήφθηκαν στην TÜK μετά το 2008, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε διαφορετικά ιδρύματα του κράτους, αλλά των οποίων οι μισθοί καταβλήθηκαν από την TÜK για να καταβληθούν στην TÜK από το Finance, και ότι υπήρχαν 40 υπάλληλοι σε αυτήν την κατάσταση, Πρόσθεσε ότι είχε επίσης αξίωση από.

ΕΤΣΙ

Source