“Κάντε ένα βήμα για να βρείτε νέες διεθνείς αγορές για τα προϊόντα μας”

πανό61

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και ο νομοθέτης του Λαϊκού Κόμματος Kudret Ozersay, με την πρόσφατη συμφωνία που επετεύχθη με την Τουρκία και επίσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την Αγγλία, η Αγγλία επεσήμανε ότι κατά τη δημιουργία μιας νέας εμπορικής συμφωνίας κάλεσε τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση στο αξίωμα.

Özersay “Εάν είναι σημαντικό πώς να βρούμε τα χρήματα από την Τουρκία και μπορούμε να πουλήσουμε τα προϊόντα μας, μπορούμε να εξάγουμε σε διεθνείς αγορές είναι επίσης σημαντικό να βρούμε τουλάχιστον μέχρι του”, είπε.

Με την υποστήριξη της Τουρκίας προκειμένου να βρει νέες διεθνείς αγορές για την προεδρία προϊόντων και την κυβέρνηση ζητώντας τους να λάβουν άμεσα μέτρα για να αναλάβουν πρωτοβουλία Özersay, αποκάλυψε τις απόψεις του σχετικά με το Brexit στη διαδικασία των προεδρικών εκλογών.

Η Özersay, Ηνωμένο Βασίλειο με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ της ΕΕ Σημειώνοντας ότι για τη σύναψη νέας εμπορικής συμφωνίας μεταξύ του Λονδίνου και της Τουρκίας μετά από την ακόλουθη εκτίμηση:

«Αυτές οι εξελίξεις δημιουργούν νέες ευκαιρίες διεθνούς αγοράς για τα προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας, εάν μπορούμε να τα παρακολουθήσουμε και να τα εφαρμόσουμε. Η Προεδρία και η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να αναλάβουν την πρωτοβουλία και να λάβουν μέτρα σε αυτό το θέμα. οικονομική υποστήριξη για την Τουρκία που θα δοθεί από (για επενδύσεις και όχι για τρέχουσες δαπάνες) Πόσο σημαντικό εάν η ΕΕ να υποστηρίξει τουλάχιστον μπορεί να παράσχει στην εξεύρεση διεθνών αγορών με το Λονδίνο να δημιουργήσει μια ειδική σχέση είναι εξίσου ή ακόμα πιο ζωτικής σημασίας, ειδικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πιστεύουμε ότι πηγαίνουμε.

Σύμφωνα με τις νέες εμπορικές συμφωνίες προϊόντα που παράγονται στην Τουρκία και τα οποία ενδέχεται να υποστούν ευκολία στη βρετανική αγορά; Εάν μπορεί να υπάρχει πλεονέκτημα όσον αφορά τα προϊόντα που παράγονται στην ΤΔΒΚ, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα προϊόντα μας εισέρχονται στη βρετανική αγορά υπό παρόμοιες συνθήκες; Ενθάρρυνε ακόμη και να είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις εμπορικών συμφωνιών στο πλαίσιο αποφάσεων του δικαστηρίου της ΕΕ, το οποίο δεν θα συνδέεται πλέον με την Τουρκία για να κάνουν οι Τουρκοκύπριοι μια εμπορική πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης; Αυτές είναι δυνατότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν επειγόντως και σοβαρά. Το ζήτημα της αναζήτησης κεφαλαίων για την πληρωμή μισθών κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα ήταν φυσικά σημαντικό, αλλά αν είχε αντιμετωπιστεί μόνο αυτό το ζήτημα, εξακολουθεί να μην είναι πολύ αργά. “

“ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΗΒ”

Ο Kudret Özersay, υπενθυμίζοντας ότι η απόφαση του δικαστηρίου της ΕΕ (ATAD) το 1994 περιόρισε σοβαρά την είσοδο προϊόντων στη βρετανική αγορά και επέβαλε πράγματι εμπάργκο, επεσήμανε ότι αυτές οι δικαστικές αποφάσεις δεν θα είναι δεσμευτικές για το Ηνωμένο Βασίλειο στις εμπορικές σχέσεις λόγω του Brexit.

“ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ”

Ο Özersay είπε, “Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για εμάς, η ATAD δεν θα εξουσιοδοτηθεί όσον αφορά τις διαφορές στη νέα εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου”.

ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΩ, ΑΔΕΙΤΕ “

“Τόσο αυτές οι εξελίξεις όσο και η εμπορική συμφωνία της Τουρκίας με το Λονδίνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πράξη του ανοίγματος των Τουρκοκυπρίων να είναι σε θέση να παραμείνει στο πλαίσιο των Βρετανών, αλλά όχι του ειρηνιστή που φωνάζει αγόρι. Δεν κλαίω, τόσο άμεσα όσο και με τις προτάσεις λύσης να προχωρήσω και λέω ότι αυτό το ζήτημα αντιμετωπίστηκε αμέσως να αφήσουμε τις βρετανικές αρχές μέσω της Τουρκίας.

Source