Κάποιοι χώροι υπακούστηκαν, κάποιοι δεν συμμορφώθηκαν με την «μη αποτελεσματική» απαγόρευση

Ορισμένοι χώροι ακολούθησαν την απαγόρευση, άλλοι όχι.

Η απόφαση της Ανώτατης Επιτροπής για τις μεταδοτικές ασθένειες ότι “επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, καφετέριες, μπαρ, στοιχήματα θα κλείσουν από τις 21:00 έως τις 4 Ιανουαρίου και θα λάβουν μόνο υπηρεσία παράδοσης” ανακοίνωσε ότι θα τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα δεν έχει δημοσιευτεί στην Επίσημη Εφημερίδα. Επομένως, η εν λόγω απόφαση παρέμεινε στον αέρα.

Η Cyprus Post, εξετάζοντας την «εκτελεστότητα» της απόφασης, η οποία δεν τέθηκε σε ισχύ αλλά ανακοινώθηκε, επισκέφθηκε τους χώρους της πρωτεύουσας της Λευκωσίας, οι οποίοι ήταν γεμάτοι το βράδυ.

Μερικοί δορυφόροι, Μερικοί δεν ταιριάζουν

Ενώ πολλά μέρη παρατηρήθηκαν κλειστά, παρατηρήθηκε ότι ορισμένα καφέ συνέχισαν να δέχονται πελάτες. Διαπιστώθηκε ότι το Υπουργείο Υγείας ή οι δημοτικές ομάδες δεν ελέγχθηκαν επειδή η εν λόγω απόφαση δεν δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα.

ΥΠΑΡΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΝΕΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Από την άλλη πλευρά, μεταξύ των αποφάσεων του Ανώτατου Συμβουλίου, που δεν δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα, υπάρχουν επίσης αποφάσεις όπως η απαγόρευση των εορτασμών στο δρόμο την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και το κλείσιμο των χώρων διασκέδασης έως τις 4 Ιανουαρίου. Εάν οι αποφάσεις δεν δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα έως τις 31 Δεκεμβρίου, οι εορτασμοί της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς θα πραγματοποιηθούν στους δρόμους και η βιομηχανία ψυχαγωγίας θα είναι ενεργή κατά το Νέο Έτος.

Οι ειδικοί λένε ότι η τοπική λοίμωξη θα επηρεαστεί αρνητικά από αυτήν την κατάσταση. Ο λόγος για τον οποίο οι προαναφερθείσες αποφάσεις δεν δημοσιεύθηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα εκφράζεται ως η διαφωνία μεταξύ του Ανώτατου Συμβουλίου και του Πρωθυπουργού.

.Source