Κάπου στη Μαύρη Θάλασσα… – Yeni Şafak

Αυτή την εβδομάδα, η ατζέντα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής έχει ως εξής: υπάρχει σύνοδος κορυφής στο Αφγανιστάν το σαββατοκύριακο. Η Άγκυρα ενδιαφέρεται για το θέμα. Για δύο λόγους: μια θετική ατζέντα με τις ΗΠΑ, μπορεί να δημιουργήσει ένα μεταβατικό κλίμα που θα σιδερώσει τις ρυτίδες ακόμα κι αν τα δάκρυα δεν κολλήσουν. Αυτή η πιθανότητα είναι επίσης πολύ έξω από την Τουρκία. Δεύτερον, παίρνουμε ένα στυλό πριν, σύμφωνα με τη νέα τάξη “η περιφερειακή ηγεσία” θα είναι εμφανής στην Τουρκία ως βήμα προς τη δίκη. Είναι μια διαδικασία που δεν έχει λυθεί για 42 χρόνια και κανείς δεν περίμενε να λυθεί, γιατί αυτό …

Ένας άλλος τίτλος Κορυφή για το κλίμα (Σύνοδος Κορυφής για τη Γη). Με την επιστροφή της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Συμφωνία για το Κλίμα του Παρισιού, η διαδικασία οργανώθηκε στην «πρεσβεία» του πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι και άρχισε να λειτουργεί ως μέρος της «νέας οικονομικής τάξης του νέου κόσμου». Αυτή η παγκόσμια συνάντηση (22-23 Απριλίου), στην οποία θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος Ερντογάν, περιέχει μεγάλο αριθμό ανέντιμων θεμάτων όσον αφορά μεμονωμένα θέματα. Αλλά η συσκευασία είναι τόσο ανοιχτή που δεν είναι γνωστό εάν το κοινό θα μπορεί να ανοίξει το κουτί …

Υπάρχουν και άλλα σχετικά ζητήματα. Πρώτα απ ‘όλα, δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι που οι ΗΠΑ “παίζουν ένα παιχνίδι” στο κλίμα. Η Γαλλία βρίσκεται στην κορυφή των δυσαρεστημένων. Η Γαλλία περιγράφει τον εαυτό της ως ηγέτη στο θέμα από την αρχή. Όπως λέγεται, η «συμφωνία για το κλίμα του Παρισιού». Όταν ήρθε ο Μπάιντεν, η ηγεσία άλλαξε χέρια. Η Γαλλία είναι δυσαρεστημένη, αλλά ούτε και η Γερμανία. Το γεγονός ότι βγαίνει από την Ευρώπη δεν είναι μια κατάσταση που επικροτεί το Βερολίνο.

Τέλος πάντων, γίνεται περίεργο από τώρα και στο εξής …

Η Κίνα εντάσσεται επίσης στις τάξεις. Φυσικά, η κατάστασή του είναι διαφορετική. Οι νέοι παγκόσμιοι κανόνες για το κλίμα θα τον πληγούν πιο σκληρά. (Είναι η χώρα με το μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα στον κόσμο, δεδομένου ότι δεν έχουν μετρηθεί οι ρύποι και έχει γίνει «νέα αρχή» μέχρι τώρα.) Τρεις χώρες, Γερμανία-Γαλλία-Κίνα πραγματοποίησαν μια «Σύνοδο Κορυφής» μεταξύ τους για την 16 του μήνα! Οι αρχηγοί κρατών παρευρέθηκαν αυτοπροσώπως. Macron, Merkel και Xi Jinping. Και συμφώνησαν. Επιπλέον, αυτό συμβαίνει όταν ο Ειδικός Απεσταλμένος των ΗΠΑ για την Κλιματική Αλλαγή Τζον Κέρι βρισκόταν στην Κίνα για να συζητήσει αυτά τα θέματα με το Πεκίνο.

Αυτό ήταν ένα σαφές μήνυμα προς τις ΗΠΑ! ..

Έτσι, απέδειξαν ότι, παρόλο που θα ανταποκρίνονταν στην πρόσκληση των ΗΠΑ σήμερα, δεν θα ήταν υπό την ηγεσία της Ουάσινγκτον σε αυτό το θέμα, όπως στην περίπτωση της διατλαντικής συμμαχίας, των σχέσεων με τη Ρωσία και την Κίνα.

***

Το άθροισμα του ζητήματος της Ουκρανίας, μαζί με το Αφγανιστάν και τη Μαύρη Θάλασσα, δεν αφορά το πού θέλει να σταθεί η Άγκυρα ή αναγκάζεται να κάνει μια επιλογή, αλλά πώς θέλει να κάνει μια «ομάδα» από την προσαρμογή της περιφερειακής ηγεσίας.

Οι ΗΠΑ είπαν στις αρχές Φεβρουαρίου, “επιστρέψαμε” από το στόμα του Μπάιντεν. Το είχαμε καλύψει και φαίνεται να είναι συγκεντρωμένα όπου γράψαμε. δεν έχουν επιστρέψει πολύ μέχρι τώρα …

Αυτό που συνέβη στο τρίγωνο Ρωσίας-Ευρώπης-ΗΠΑ πάνω από την Ουκρανία τράβηξε τη Μαύρη Θάλασσα και το ΝΑΤΟ. Εάν αυτό που επιδιώκεται είναι να διαταράξει τα νεύρα της Ρωσίας, ο χάρτης κινδύνου για το πού μπορεί να οδηγήσει αυτό, ελπίζουμε ότι σχεδιάζεται σωστά. Αν κοιτάξετε εκπροσώπους των ΗΠΑ, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πιθανότητα πολέμου. Αν κοιτάξετε τους Ρώσους, σε λάθος κίνηση στο Κίεβο, η περιοχή μετατρέπεται σε λουτρό αίματος. Ο Λευκός Οίκος συνεχίζει να στέλνει “μικτά σήματα”. Κάνει όλο και περισσότερους ανθρώπους να πιστεύουν ότι η Αμερική ενθαρρύνει τη Ρωσία να πολεμήσει. Δεν μιλάω απλώς για το “είμαστε πίσω από αυτό, δεν θα κλείσουμε ποτέ τα μάτια στο τετελεσμένο γεγονός”. Οι ΗΠΑ δίνουν πραγματικά επικίνδυνα όπλα στην Ουκρανία!

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι δεν θα υπάρξει ακόμα πόλεμος. Ελπίζω. Επειδή το επόμενο αδιέξοδο θα κολλήσει στο «τι εάν οι ΗΠΑ δεν ανταποκριθούν». Επικίνδυνο παιχνίδι. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η Ρωσία δεν θα υποχωρήσει. Από την υπόθεση της Γεωργίας το 2008, η Ρωσία διαπίστωσε τις ίδιες προκλήσεις. Αλλά οι ΗΠΑ δεν φαίνεται να έχουν μάθει ένα μάθημα για τα αποτελέσματα …

Για παράδειγμα, μπορούμε να εκτιμήσουμε ποιο είναι το κίνητρο του Μπάιντεν στη Μαύρη Θάλασσα εξετάζοντας αυτά τα σήματα; Αν ο σκοπός, η Ρουμανία-Βουλγαρία-Τουρκία Ξεκινώντας από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, η Ουκρανία και η Γεωργία λοξά προς τη Ρωσία “τη σφαγή” στη θέση Vardırmaya, προτείνω να είμαι σίγουρος για πολλά από τα συναισθήματα και τις σκέψεις της Άγκυρας …

Η Τουρκία μπορεί μερικές φορές να θέλει να παίξει με τα κύματα της Μαύρης Θάλασσας λόγω διαφορών αλλού. Είναι η δική του θάλασσα. Γνωρίζει τα μήκη κύματος! Ομοίως, δεν υπάρχει κανείς στην Άγκυρα που δεν γνωρίζει ότι αυτό το μέρος είναι ήσυχα / ασφαλή νερά μέχρι να φτάσουν οι ΗΠΑ. Εν ολίγοις, η επίσημη άποψη και στάση δεν θέλουν προβλήματα στη Μαύρη Θάλασσα.

***

ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία και πολλά άλλα με τις κυρώσεις που επιβάλλονται όχι μόνο προσελκύουν τα αυτιά και ακόμη και την Ευρώπη συχνά. Αναμένει ότι αυτό θα γίνει αποδεκτό ως προνόμιο. Απίστευτος! Μιλώντας “Επιβάλλω κυρώσεις, κανένας άλλος δεν μπορεί να ανταποκριθεί, δεν υπάρχει δικαίωμα επιβολής κυρώσεων από τη μία πλευρά” είναι μια πλήρης αδιαφορία για τις παγκόσμιες πραγματικότητες.

Μην τους αφήσετε να το σκεφτούν αυτό. οι ΗΠΑ ζήτησαν άδεια να περάσουν τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά αργότερα εγκατέλειψαν ότι αντί για δύο πολεμικά πλοία της Αγγλίας γνωρίζει το νόημα των δύο πολεμικών πλοίων να γλιστρούν στο νερό Τουρκία. Καταλαβαίνει πού να συνδεθεί. Καταλαβαίνει την αναφορά ότι ο Καύκασος, η Λιβύη, το Αφγανιστάν, ειδικά η Κύπρος, βρίσκονται σε αυτά τα πλοία. Δίνει επίσης την απάντηση.

Ας μην το τεντώσουμε, ας δείξουμε το αυτί ίσιο. Η πρόταση του Κίσινγκερ, η οποία συνδέει το στρατηγικό βάθος της Κίνας με τη Δύση, αλλά μόνο με τη μέθοδο διακοπής των σχέσεών της με τη Ρωσία, φαίνεται ότι εξελίχθηκε σήμερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα σχέδιο για να μαλακώσει / νικήσει τη Ρωσία έως / έως ότου υπακούσει στις εντολές. Επιπλέον, ο Κίσινγκερ προσφέρθηκε να το κάνει αυτό μέσω της διπλωματίας.

Αυτό δεν αφήνει περιθώρια για «εποικοδομητική διπλωματία» …

.Source