Κάτω από την κατεύθυνση άλλαξε τον Απρίλιο

Οι τιμές του χρυσού, η υποχώρηση στα αμερικανικά κρατικά ομόλογα και Κορωνοϊός Με την αύξηση των περιπτώσεων, είναι κοντά στην κορυφή των επτά εβδομάδων. Το γραμμάριο χρυσού, από την άλλη πλευρά, κυμαίνεται σε ένα στενό εύρος τιμών.

Παρά την εκτεταμένη χρήση μελετών εμβολιασμού, οι παγκόσμιες περιπτώσεις Kovid-19 έχουν ξεπεράσει τα 5,2 εκατομμύρια. Με τον αυξανόμενο αριθμό περιπτώσεων, οι προσδοκίες ότι η επιδημία θα σταματήσει σύντομα θα μειωθεί, ενώ η οικονομική ανάπτυξη και ανάκαμψη κινδυνεύουν.

Ενώ η απόδοση των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ακολουθούν μια αδύναμη πορεία, η Fed, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Τράπεζα της Ιαπωνίας είναι μεταξύ των 16 τραπεζών που θα διατηρήσουν τα επιτόκια σταθερά το 2021, σύμφωνα με την τριμηνιαία επισκόπηση νομισματικής πολιτικής του Bloomberg.

Η πτώση του επιτοκίου των 10ετών ομολόγων του Δημοσίου των ΗΠΑ από την άνοδο του Μαρτίου σε περίπου 20 μονάδες βάσης συνέβαλε επίσης στην αύξηση των τιμών του χρυσού. Τα επιτόκια, τα οποία αυξήθηκαν στο 1,75% τον Μάρτιο, μειώθηκαν σε 1,61% τον Απρίλιο. Ο δείκτης Spot Bloomberg Dollar, ο οποίος μετρά την απόδοση του δολαρίου ΗΠΑ έναντι δέκα κορυφαίων παγκόσμιων νομισμάτων, είναι σχεδόν 2 τοις εκατό κάτω από την κορυφή του Μαρτίου.

ΧΡΥΣΗ ΤΙΜΗ ONS

Η ουγγιά χρυσού έκλεισε την περασμένη εβδομάδα με αύξηση 1,8% και πέρασε τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με κέρδη. Η ουγγιά χρυσού, η οποία έκλεισε τους πρώτους τρεις μήνες του 2021 με απώλεια, αυξήθηκε κατά 3,7% τον Απρίλιο και κινείται προς τον πρώτο κερδοφόρο μήνα του το 2021.

Η ουγγιά χρυσού, η οποία ξεκίνησε την εβδομάδα στα 1.775 $, αυξήθηκε στα 1.790 $ και έπειτα έπεσε απότομα στα 1.770 $. Η ουγγιά χρυσού, η οποία βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα τις τελευταίες 7 εβδομάδες, είναι στα 1.772 δολάρια την Τρίτη.

ΧΡΥΣΗ ΤΙΜΗ ΓΡΑΜΜΟΥ

Ο γραμμάριος χρυσός, ο οποίος έκλεισε τους πρώτους δύο μήνες του 2021 με απώλεια με τη μείωση των παγκόσμιων τιμών χρυσού και USD / TL, ακολούθησε την άνοδο του δολαρίου / TL παρά τη μείωση των παγκόσμιων τιμών χρυσού τον Μάρτιο και έκλεισε τον μήνα με αύξηση σχεδόν 10 τοις εκατό.

Ο γραμμάριος χρυσός, ο οποίος αυξήθηκε κατά 1,8% τον Απρίλιο, ακολουθεί μια κυμαινόμενη πορεία στο εύρος τιμών των 460-464 TL αυτήν την εβδομάδα.

Πηγή: Bloomberg HT

.Source