Κίτρινη προειδοποίηση από την Μετεωρολογική Υπηρεσία για ισχυρές καταιγίδες σήμερα

Τα επόμενα συστήματα χαμηλής πίεσης θα επηρεάσουν την περιοχή μέχρι την Παρασκευή. Θα υπάρξει ελαφριά σκόνη στην ατμόσφαιρα σήμερα, η οποία προβλέπεται να εξασθενήσει έως το μεσημέρι

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CYPRUS ΕΔΩ Android Για Android և ΕΔΩ για iOS

Η κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες που εκδίδει η Μετεωρολογική Υπηρεσία ισχύει έως τις 11 π.μ. σήμερα το πρωί. 00 έως 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας.

Η βροχόπτωση μπορεί να ξεπεράσει τα 40 mm ανά ώρα και μπορεί επίσης να εμφανιστεί χαλάζι.

Συνήθως αναμένεται νεφελώδης, απομονωμένη πρωινή βροχή στο δυτικό μισό του νησιού και τοπική ομίχλη και χαμηλά σύννεφα αναμένεται στο ανατολικό μισό του νησιού νωρίς το πρωί. Από το μεσημέρι και μετά, αναμένεται βροχή στις περισσότερες περιοχές, καθώς και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες μπορεί να συνοδεύονται από χαλάζι. Οι άνεμοι θα αρχίσουν να φυσούν νοτιοανατολικά νοτιοδυτικά, 4 έως 5 μποφόρ από τον μέσο όρο, πολύ δυνατοί τοπικά, 5 έως 6 μποφόρ, σταδιακά γίνονται κυρίως νοτιοδυτικοί προς δυτικά με την ίδια ένταση. Όποιος αρχικά θα είναι λίγο χάος από το χάος և θα γίνει σταδιακά ένα χάος-θυελλώδες κύμα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά περίπου 20 βαθμούς στις χερσαίες և παράκτιες περιοχές և κατά περίπου 11 βαθμούς στα βουνά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός με τοπικά αυξημένα σύννεφα, στο δυτικό μισό του νησιού θα είναι προσωρινά νεφελώδης με τοπική βροχή. Θα χιονίσει στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Ο άνεμος είναι άνεμος από νοτιοδυτικά προς βορειοδυτικά, ελαφρώς ασθενής έως μεσαίος, 3 έως 4 μποφόρ, αλλά δυτικός προς βορρά, ισχυρός έως μεσαίος, 4 έως 5 μποφόρ, πολύ ισχυρός τοπικά, 5 έως 6 σημεία. Αυτός που θα είναι λίγο ανήσυχος στα ανατολικά, ανήσυχος στο νότο, αλλά κυματιστός στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 6 βαθμούς στην ξηρά, στη νότια-ανατολική-ανατολική ακτή κατά περίπου 10, στην υπόλοιπη ακτή κατά 13 βαθμούς στα ψηλά βουνά, κοντά σε 1 βαθμό.

Την Πέμπτη θα είναι συχνά συννεφιά με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στις υψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Ο βραδινός καιρός θα γίνει σταδιακά πιο καθαρός με τοπικά αυξημένα σύννεφα στο δυτικό μισό του νησιού.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός, με τοπικά συννεφιά, απομονωμένη βροχή, αλλά τη νύχτα θα βρέχει, τοπικές καταιγίδες, καθώς και χιονοπτώσεις στα ψηλότερα βουνά.

Το Σάββατο, νωρίς το πρωί, αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί, κυρίως όταν ο καιρός είναι καλός, οι περιοχές θα αντικατασταθούν από συννεφιά. Τοπικές βροχές μπορεί να συμβούν αργά το βράδυ στα δυτικά.

Η θερμοκρασία θα πέσει την Πέμπτη հետո δεν θα αλλάξει σημαντικά μετά από αυτό να κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματικές τιμές.

Source