Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους

Πρόγνωση καιρού

Οι πυρκαγιές θα επηρεάσουν την περιοχή μέχρι την Τρίτη, όταν αναμένεται μάζα ψυχρού αερίου.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος, με τοπικές βροχές, απομονωμένες καταιγίδες, που μπορεί να είναι δυνατές, συνοδευόμενες από χαλάζι. Αναμένεται χιονόπτωση στα ψηλά βουνά. Ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά το απόγευμα, σταδιακά γίνεται πιο καθαρός. Ο άνεμος είναι άνεμος το πρωί από νοτιοδυτικά προς βορειοδυτικά, μέτρια, 4 μποφόρ, αλλά στην ακτή, στα βουνά, ισχυρή, προσωρινά έως πολύ δυνατή, 5 έως 6 μποφόρ. Το απόγευμα, θα γίνουν βορειοδυτικά από τα δυτικά, ισχυρότερα από το μέσο όρο, 4 έως 5 μποφόρ, αλλά στην ακτή του μετεωρίτη, πολύ ισχυρά στα βουνά, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραχώδης το πρωί, θυελλώδης και θυελλώδης κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα δυτικά και στα βόρεια, έως ότου υπάρχουν πολλά κύματα. Η θερμοκρασία θα αυξηθεί σε περίπου 15 βαθμούς στην ξηρά, περίπου 17 στην ακτή, περίπου 4 βαθμούς στα βουνά.

Ο καιρός θα είναι κυρίως καθαρός απόψε, με τοπικά αυξημένη συννεφιά σε διαστήματα. Ελαφρά βροχή μπορεί να απομονωθεί στις παραλίες, καθώς και προσωρινά ελαφρά χιονόπτωση στα τοπικά ψηλά βουνά. Ο άνεμος θα είναι βορειοδυτικός από τα δυτικά, 4 έως 5 μποφόρ κατά μέσο όρο, αλλά στις βορειοδυτικές ακτές, όπως και στα βουνά του ανέμου, πολύ δυνατοί, 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι χαοτική στα ανατολικά, ανήσυχη στο νότο, τραχιά στο τοπικό τμήμα, αλλά πολύ τραχιά στο υπόλοιπο της ακτής. Η θερμοκρασία θα μειωθεί κατά περίπου 5 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα, περίπου 7 βαθμούς στη νοτιοανατολική ακτή, περίπου 10 βαθμούς στην υπόλοιπη ακτή և λιγότερο από 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν στα ψηλότερα βουνά. Ο πάγος θα σχηματιστεί στα βουνά.

Ο καιρός της Δευτέρας θα είναι κυρίως καθαρός με τοπικά αυξημένα σύννεφα, τα οποία είναι πιθανό να επιτρέψουν μεμονωμένες ελαφριές βροχές ή προσωρινές ελαφριές χιονοπτώσεις, τοπικά σε ψηλότερα βουνά. Από το βράδυ ο καιρός θα είναι νεφελώδης, βροχή στα ψηλότερα βουνά, τοπική καταιγίδα και χιόνι. Τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ έντονα.

Εν μέρει συννεφιά αναμένεται στα βουνά την Τρίτη, με περιστασιακές βροχοπτώσεις ή καταιγίδες, καθώς και τοπικό προσωρινό χιόνι.

Ο καιρός θα είναι αίθριος και κρύος την Τετάρτη, και θα υπάρξει προσωρινά αυξημένη συννεφιά στην περιοχή.

Οι θερμοκρασίες δεν αναμένεται να κυμαίνονται σημαντικά τη Δευτέρα, κυμαινόμενες κάτω από τις μέσες ή ελαφρώς χαμηλότερες κλιματικές τιμές, ενώ την Τετάρτη θα σταδιακά θα μειωθεί κάτω από τις μέσες κλιματικές τιμές.

Source