Καθηγητής Δρ. Πόσο πιθανή είναι η ένωση του κόμματος Kemal İnat – Saadet και του AK για την εξωτερική πολιτική;

Καθηγητής Δρ. Κεμάλ Ίνατ

Facebook

Σήμερα, όταν συζητήθηκε πολύ το άνοιγμα του Προέδρου Ερντογάν προς το Κόμμα Felicity, το ζήτημα αν είναι δυνατή η προσέγγιση μεταξύ του κόμματος AK και του κόμματος Saadet είναι ένα από τα πιο συχνά ζητήματα που τίθενται σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, οι πολιτικές των δύο μερών μπορούν να συγκριθούν με πολλούς τρόπους, αλλά ως συγγραφέας εξωτερικής πολιτικής, πόσο παρόμοια ή αποκλίνουν το κόμμα AK και το κόμμα Felicity όσον αφορά θεμελιώδη ζητήματα εξωτερικής πολιτικής Θα συζητήσω το θέμα.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα εξετάσουμε εάν οι πολιτικές του Κόμματος Felicity για τη Λιβύη, την Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, το Ιράκ, την Κύπρο και το Ιράν και τις σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν, την ΕΕ, τις ΗΠΑ και τη Ρωσία είναι σύμφωνες με το κόμμα AK. Με αυτόν τον τρόπο, θα λάβουμε υπόψη τις δηλώσεις των ηγετών του Κόμματος Felicity τα τελευταία χρόνια σχετικά με αυτά τα θέματα. Επειδή η κυρίαρχη περίοδος του κόμματος AK είναι πολύ μεγάλη, η στάση του κόμματος Saadet απέναντι στην εξωτερική πολιτική του κόμματος AK έχει αλλάξει κατά την περίοδο αυτή.

Πρώτα απ ‘όλα, το Felicity Party Ως κόμμα της αντιπολίτευσης, γενικά Εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης του κόμματος AK κρίσιμος Είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε με την αποφασιστικότητα ότι πλησιάζει και έκανε πολύ σκληρές δηλώσεις για ορισμένα θέματα.

Όπως “Η συριακή πολιτική σας είναι λάθος από την αρχή έως το τέλος” και “Η εξωτερική πολιτική δεν θα λειτουργήσει με το” το έκοψα “” σκληρή κριτική αυτό είναι ένα παράδειγμα στάσης. Ωστόσο, σχετικά με την ομιλία που έκανε ο Πρόεδρος Ερντογάν στα Ηνωμένα Έθνη τον Σεπτέμβριο του 2019, «ο κ. Πρόεδρος μίλησε στις συναντήσεις του ΟΗΕ και έκανε πολύ καλά σημεία. Κάποια από αυτά που είπαμε εκφράστηκαν και εκεί » υποστηρικτικές εξηγήσεις δίνει Πρέπει να υπογραμμιστεί ότι είναι.

Αλλά τι θέλω να κάνω εδώ Αφήνοντας στην άκρη την κριτική στάση που απορρέει από το κόμμα της αντιπολίτευσης, εάν το κόμμα AK και το κόμμα Felicity θέλουν να δημιουργήσουν μια εταιρική σχέση ή εάν το Κόμμα Felicity προσχωρήσει στη Λαϊκή Συμμαχία. Να αναζητήσουμε μια απάντηση στο ερώτημα πόσο αρμονικά μπορούν να εργαστούν σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Τώρα ας συγκρίνουμε τα δύο μέρη σχετικά με τα βασικά θέματα εξωτερικής πολιτικής που έχω αναφέρει παραπάνω και να δούμε πόσο παρόμοια ή αποκλίνουν.

Ανατολική Μεσόγειος, Λιβύη και Κύπρος προβλήματα και σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν Το Felicity Party και το AK Party πολύ παρόμοιες πολιτικές φαίνεται ότι παρακολουθούν και έχουν παρόμοιες συζητήσεις.

Σχέσεις με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, καθώς και θέματα Ιράν και Ιράκ τα θέματα και των δύο μερών κυρίως παρόμοια μεταξύ τους στις πολιτικές αλλά το κόμμα Felicity Με το αντανακλαστικό κόμμα της αντιπολίτευσης, αυτά τα ζητήματα αποτελούν αντικείμενο κριτικής της κυβέρνησης. φαίνεται να κάνει. Ωστόσο, η ομοιότητα στις εν λόγω πολιτικές δείχνει ότι εάν και τα δύο μέρη είναι μέρος της ίδιας συμμαχίας, δεν θα έχουν καμία δυσκολία στην ανάπτυξη κοινών πολιτικών σε αυτούς τους τομείς.

Ενώ Τα προβλήματα της Συρίας και του Ισραήλ Το Felicity Party και το AK Party παράγουν κοινές πολιτικές τις πιο δύσκολες περιοχές Φαίνεται ως. Ωστόσο, θα είναι δυνατό και για τα δύο μέρη να βρουν έναν κοινό δρόμο σε αυτούς τους τομείς εάν είναι συνεργάτες με την ευθύνη της εξουσίας.

Ας ξεκινήσουμε παραθέτοντας αυτούς τους προσδιορισμούς με τα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου, της Λιβύης, της Κύπρου και του Αζερμπαϊτζάν.

Όπως είναι γνωστό, αυτοί οι τομείς συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων θεμάτων εξωτερικής πολιτικής στα οποία η κυβέρνηση του AK Party έδρασε πιο ενεργά και πέτυχε σοβαρή επιτυχία. Το κόμμα Felicity υποστήριξε σοβαρά την κυβέρνηση σε αυτά τα θέματα. και μπορούμε να πούμε ότι οι δηλώσεις των αρχηγών του κόμματος μοιάζουν πολύ με τις δηλώσεις του προέδρου του Ερντογάν και των αρχηγών του κόμματος του ΑΚ.

Στις θαλάσσιες δικαιοδοσίες Στην Ανατολική Μεσόγειο Στην ένταση με την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γαλλία, που τους υποστηρίζει πλήρη υποστήριξη για τη δύναμη Ο πρόεδρος του κόμματος Saadet Temel Karamollaoğlu είπε: «Υποστηρίζουμε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στη Μεσόγειο», «Τα ζητήματα στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει να αξιολογηθούν μέσω της« ιστορικής συνείδησης ». Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα ούτε λίγο “και” η Ελλάδα δεν πρέπει να βασίζεται πάρα πολύ στις ομπρέλες και σε εκείνους που την υποστηρίζουν “σαν να βγήκε από το στόμα των διαχειριστών του κόμματος AK.

Ο Karamollaoğlu είπε, «Η στάση της κυβέρνησης στη Λιβύη είναι μια κατάλληλη στάση. Ο μόνος λόγος που οι Δυτικοί δίνουν σημασία στη Λιβύη είναι οι πετρελαϊκοί πόροι της Λιβύης. Υποψιάζομαι ότι η Γαλλία πρέπει να βγει αδίστακτος και να κάνει κάποιες δηλώσεις και προκλήσεις. ” Ανοιχτή υποστήριξη για την πολιτική της Λιβύης του AK Party έδωσε.

Felicity Party, Γάλλος Πρόεδρος Macron τόσο στη Λιβύη όσο και στην Ανατολική Μεσόγειο Λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπισε ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ερντογάν στοχεύει: «Το πρόβλημά μας δεν είναι η κυβέρνηση, ο Ερντογάν και ο τουρκικός λαός» έδειξαν επίσης μια ισχυρή απάντηση όπως είπε. Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων Μουσταφά Κάγια, “Οι εσωτερικές υποθέσεις της Τουρκίας και η κατάφωρα Απεριόριστη θα μιλήσουν, στην δίνη που χαμηλώνει τον Γάλλο λαό για μια στιγμή πριν προσπαθήσει να αφαιρέσει Θα είχε κάνει μια πιο ακριβή δουλειά », αντιτάχθηκε στον Macron.

Θέματα όπως η Συρία, το Ισραήλ, η ΕΕ και οι ΗΠΑ παρέμειναν το Σάββατο, λόγω έλλειψης χώρου.

.Source