Καθηγητής Δρ. Mehmet Çakıcı: “Ποιος θα αναλάβει τόσες πολλές περιπτώσεις, τι περιμένεις να εφαρμόσεις επιστημονικά προληπτικά προγράμματα;”

Επικεφαλής του Κόμματος Κοινωνικής Απελευθέρωσης Νέων Δυνάμεων (TKP) Καθ. Δρ. Ο Mehmet Çakıcı επέκρινε τη στάση της κυβέρνησης μετά την πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων CoVid-19 και είπε: «Τα μέτρα που δεν ελήφθησαν εγκαίρως μας έφεραν σε αυτό το σημείο. Ποιος θα ευθύνεται για τόσες πολλές περιπτώσεις τώρα, τι περιμένετε να εφαρμόσετε επιστημονικά προληπτικά προγράμματα; ρώτησε.

Ο Τσακίτσι, ο οποίος έκανε γραπτή δήλωση εξ ονόματος του κόμματός του, εξέφρασε την άποψη ότι ο αριθμός των υποθέσεων ήταν ο υψηλότερος από τον χαμηλότερο αριθμό υποθέσεων στον κόσμο, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχασε αρκετά για να πει “επιτυχημένη διαχείριση κρίσεων” χωρίς καμία επιστημονικό προληπτικό πρόγραμμα και επέκρινε την κυβέρνηση με άγνοια και άγνοια.

Τονίζοντας ότι ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται μέρα με τη μέρα, ο Τσακίτσι είπε, “Πρέπει να χάσουμε τους ανθρώπους μας για να εφαρμόσουμε επιστημονικά μέτρα”.

Ο Çakıcı δήλωσε ότι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι οι χώροι εργασίας τους πρέπει να ανοίγουν και να επιθεωρούνται με εκπαίδευση πιστοποίησης CoVid-19 στις δηλώσεις τους για περίπου ένα χρόνο ως TKP και είπε ότι μια δομή που αποσυνδέεται από τα πανεπιστήμια και την επιστήμη δεν είναι αποδεκτή.

Δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να ανακοινώσει ένα επιστημονικό πρόγραμμα όταν εμφανίζεται η πρώτη υπόθεση στη χώρα, ο Τσακίτσι είπε, “Το πρώτο βήμα του προγράμματος έπρεπε να είναι η εκπαίδευση και το δεύτερο βήμα ήταν να ληφθούν νομικά μέτρα.”

Ο Cakici είπε, “ήταν προφανές ότι εάν η ισχύς των νομικών μέτρων δεν συνδυαζόταν με την εκπαίδευση, ήταν προφανές ότι θα αποτύχουν”, και σημείωσε ότι ο αυξανόμενος αριθμός υποθέσεων τις τελευταίες ημέρες προκάλεσε την ανησυχία του κοινού.

Δηλώνοντας ότι όλες οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξοικειωθούν με τον νέο τρόπο ζωής και να υποβληθούν σε πιστοποίηση, ο Çakıcı δήλωσε ότι το ζήτημα της εποπτείας είναι επίσης πολύ σημαντικό, αλλά το μέτρο δεν κλείνει, η οικονομία καταρρέει όταν συμβαίνει το κλείσιμο και ότι πρέπει να ασκείται υγεία και οικονομία μαζί για να επιστρέψουν οι τροχοί της οικονομίας.

Ο Çakıcı ανέφερε ότι υπάρχουν ελλείψεις όσον αφορά την πληροφόρηση και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες. Ο Çakıcı πρόσθεσε ότι πρέπει να εφαρμοστούν οι διαδικασίες πιστοποίησης σχετικά με τους χώρους εργασίας που θα ανοίξουν και ότι πρέπει να συσταθεί ομάδα επιθεώρησης στο Υπουργείο Υγείας και οι απαραίτητες επιθεωρήσεις πρέπει να διενεργούνται χωρίς καθυστέρηση.

.Source