Καθημερινή αλληλογραφία. Ο Αλβανός ράπερ μοιράζεται “οδηγίες” για είσοδο στη Βρετανία παράνομα

Τα βίντεό του περιλαμβάνουν “συμβουλές” σχετικά με τη χρήση πλαστών αναγνωριστικών και αιτήσεων ασύλου, αναφέρει η Daily Mail.

Λήψη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. ΕΔΩ Android για Android և ΕΔΩ για iOS

Οι φωτογραφίες, που του δείχνουν να ποζάρει δίπλα σε πολυτελή αυτοκίνητα ή να απολαμβάνουν το ποτό του σε πολυτελή εστιατόρια, δείχνουν την τάση του νεαρού Ντιζώνη Μπέμπα να επιδεικνύει τον πολυτελή τρόπο ζωής του. Σύμφωνα με την Daily Mail, ωστόσο, ο Αλβανός ράπερ δεν υπερηφανεύεται μόνο για τον αξιοζήλευτο τρόπο ζωής του στα κοινωνικά μέσα, αλλά και για τις γνώσεις του για την παράνομη είσοδο στη Βρετανία και για “κόλπα” που εξαπατούν τις αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 20χρονος ράπερ από τη γειτονική μας χώρα προετοιμάζει և δημοσιεύσεις “εκπαιδευτικά βίντεο” στο YouTube με χρήσιμες συμβουλές για το πώς να εισέλθουν παράνομα στη Βρετανία. Τα βίντεό του, τα οποία έχουν περισσότερες από 100.000 προβολές, περιλαμβάνουν τρόπους χρήσης πλαστών εγγράφων, αεροδρομίων όπου τα πλαστά έγγραφα δεν γίνονται αντιληπτά και τρόποι χρήσης αιτήσεων ασύλου.

Η Μπίμπα, που προέρχεται από το βόρειο τμήμα της Αλβανίας, έχει ιδιαίτερη επιρροή με τους πολλούς οπαδούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της χώρας της. Οι αναρτήσεις του περιλαμβάνουν φωτογραφίες από τον ποτό του στην κορυφή του ουρανοξύστη των Σαρδών στο Λονδίνο, φορώντας ρούχα σχεδιαστών και άλλα που του δείχνουν να ποζάρει μπροστά από ένα σπορ αυτοκίνητο. Ο ράπερ μιλάει ζωντανά από τη βρετανική πρωτεύουσα για αρκετές νύχτες, περιγράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Biba περιγράφει ανοιχτά πώς εισήλθε παράνομα στη Βρετανία, δηλώνοντας ότι εάν βρεθεί, θα διωχθεί. Στο βίντεο, το οποίο αρχικά μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του στο Instagram և που δημοσιεύτηκε ξανά στο YouTube, χρησιμοποιεί έναν χάρτη Google για να δείξει σε έναν φίλο του να ταξιδεύει στην Αγγλία χρησιμοποιώντας ένα ψεύτικο ιταλικό αναγνωριστικό.

Η διαδρομή περιλάμβανε μια διαδρομή από την Αλβανία προς τη Βαρκελώνη και από εκεί με λεωφορείο προς ένα μικρό ισπανικό αεροδρόμιο, το οποίο η Daily Mail επέλεξε να μην αναφέρει. Όπως σημειώνει ο Biba στο βίντεό του, “πολλοί άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν αυτό το αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.” Μετά το βίντεο, ο ράπερ δίνει λεπτομερείς οδηγίες. “Αγοράστε το εισιτήριό σας online և Πάρτε ταξί για το αεροδρόμιο. Περπατήστε αργά καθώς πλησιάζετε στην πύλη օգտագործ Χρησιμοποιήστε τον γραμμικό κώδικα στο τηλέφωνό σας. Στη συνέχεια, προχωρήστε στο σαρωτή. Στη συνέχεια, φτάνετε στο πιο σημαντικό σημείο όπου πρέπει να δείξετε την ταυτότητά σας. Sm ως Ιταλικά. “Σε αυτό το αεροδρόμιο, η ταυτότητά σας θα φαίνεται πραγματική, παρόλο που είναι ψεύτικη.”

“Εδώ είναι το αεροπλάνο, παίρνεις ένα αεροπλάνο, πετάς”, πρόσθεσε ο βιαστής στο βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε στις 17 Μαΐου και έχει περισσότερες από 70.000 προβολές.

Σε ένα βίντεο από τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, το οποίο προβλήθηκε επίσης χιλιάδες φορές, ο νεαρός Αλβανός άνδρας περιέγραψε πώς η Ιρλανδία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως «πίσω πόρτα» για να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο χρησιμοποιώντας πλαστά ρουμανικά έγγραφα. «Βγάζεις πλαστά χαρτιά και πηγαίνεις στο Δουβλίνο από την Ισπανία. Φτάνοντας εκεί ζητάτε άσυλο. “Τότε βγάζεις ένα άλλο ψεύτικο αναγνωριστικό, το οποίο κοστίζει 300 ευρώ και πετάς στο Λονδίνο.”

Απαντώντας σε μια ερώτηση από έναν από τους θαυμαστές του, ο Μπίμπα εξήγησε στο βίντεο ότι βρισκόταν στο Λονδίνο, αλλά σκέφτηκε να επιστρέψει στη Γαλλία, ενώ δήλωσε ότι βρήκε το ψεύτικο διαβατήριο της Ρουμανίας μέσω του φίλου του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το YouTube αρνείται να αφαιρέσει τα βίντεο της Biba, υποστηρίζοντας ότι δεν παραβιάζουν την πολιτική του ιστότοπου. Σε απάντηση, η πλατφόρμα ισχυρίζεται ότι τα βίντεο περιγράφουν την απόπειρα εισόδου στη χώρα της Biba, αλλά δεν περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες ή διαφημίζουν μια υπηρεσία που βοηθά τους ανθρώπους να διασχίσουν τα σύνορα παράνομα.

Σύμφωνα με το Daily Mail

Source