Καθυστέρηση της επανάληψης μαθημάτων για πολλούς μαθητές students … |: Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο Υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Γ. Ουίλιαμσον, ανακοίνωσε ότι τα δημόσια σχολεία θα ανοίξουν ξανά τον Ιανουάριο από την επόμενη εβδομάδα, όπως και ορισμένα δημοτικά σχολεία σε περιοχές υψηλού κινδύνου για κοροναϊό.

Οι μαθητές των αντίστοιχων γυμνασίων και λυκείων, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σύντομα στις εξετάσεις, θα επιστρέψουν στις τάξεις στις 11 Ιανουαρίου και πριν από αυτό θα παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα.

Οι μαθητές σε άλλες τάξεις, όπως οι τεχνικές σχολές ηλικίας 16-19, θα επιστρέψουν στις 18 του μήνα.

Μόνο ευάλωτοι μαθητές και παιδιά δυνητικών εργαζομένων στις υποδομές θα βρίσκονται στις τάξεις την επόμενη Δευτέρα.

Καθυστέρηση της επιστροφής της πλειοψηφίας των μαθητών γυμνασίου, αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος στους διευθυντές του σχολείου να οργανώσουν ένα μαζικό διαγνωστικό πρόγραμμα δοκιμών που θα λάβουν οι μαθητές.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, θα υπάρχουν “λιγότερα” σχολεία που δεν θα ανοίξουν την επόμενη εβδομάδα και η λίστα θα δημοσιευθεί σύντομα.

Ο κ. Williamson είπε ότι ζητήθηκε από τα πανεπιστήμια να περιορίσουν τον αριθμό των φοιτητών που επιστρέφουν στα ιδρύματά τους στις αρχές Ιανουαρίου. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί σε μαθητές που χρειάζονται πρακτική εκπαίδευση για να αποκτήσουν το πτυχίο τους.

Οι μαθητές που επιστρέφουν πρέπει να υποβληθούν σε δύο ταχεία διαγνωστικά τεστ για να μειώσουν τον κίνδυνο μετάδοσης κορανοϊού.

Πηγή: KYPE

Source