Καθώς μπαίνει η νέα χρονιά, το συνολικό κλείδωμα βρίσκεται πάνω από την Κύπρο

Λίγες ώρες πριν από τη νέα χρονιά μπαίνει και ένα πλήρες κλείδωμα βρίσκεται πάνω από την Κύπρο με νέες περιπτώσεις κορωνοϊών σπάζοντας ρεκόρ και νοσοκομεία ακούγοντας κουδούνια συναγερμού.

“Είμαστε μόλις ένα βήμα πριν από το πλήρες κλείσιμο, το σύστημα υγείας βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης”, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου στο κρατικό ραδιόφωνο νωρίς την Πέμπτη.

«Το συνολικό κλείδωμα είναι η τελευταία μας λύση, γνωρίζουμε τις οικονομικές και άλλες συνέπειές του και γι ‘αυτό παρακολουθούμε συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αλλά η υγεία είναι πάνω απ ‘όλα », πρόσθεσε.

Το Συμβούλιο Υπουργών πρόκειται να συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα για να επανεξετάσει την κατάσταση και να λάβει αποφάσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα στις κυβερνητικές προσπάθειες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Δύο ακόμη άτομα πέθαναν από το Covid-19, καθώς εντοπίστηκαν 704 νέες περιπτώσεις ιού τις τελευταίες 24 ώρες από συνολικά 17.451 δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν.

Ο αριθμός των ανθρώπων στην Κύπρο που πέθαναν από τον ιό από τον Μάρτιο έχει πλέον αυξηθεί σε 119. Και ο αριθμός των περιπτώσεων που έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής είναι 22.019, σύμφωνα με τις αρχές υγείας.

Ταυτόχρονα, 159 άτομα νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο, 41 σε κρίσιμη κατάσταση.

Source