Και οι ηχώ του El Diablo συνεχίζονται. Διαμαρτυρία εκτός RIC

Και οι αντιδράσεις του El Diablo συνεχίζονται, και ακόμη καλύτερα, σήμερα αναμένεται να τελειώσουν με μια διαμαρτυρία μπροστά στο Κυπριακό Ραδιοφωνικό Ίδρυμα.

Ένα τραγούδι που επέλεξε η RIC για να εκπροσωπήσει την Κύπρο το 1967Σε: Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με τίτλο “El Diablo”, ή “Satan”, κέρδισε ακόμη και το Προεδρικό Μέγαρο μετά την παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία απαιτούσε την έξοδο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από εκκλησιαστικές οργανώσεις με επικεφαλής τη Χριστιανική Νεολαία της Κύπρου և OHEN, μια Ορθόδοξη Χριστιανική ένωση νέων που ανακοίνωσε ότι θα παρέχει λεωφορεία για την ελεύθερη μεταφορά διαδηλωτών.

Η διαμαρτυρία αναμένεται να ξεκινήσει στις 11 π.μ. Στις 00

CNN issue Θέμα Guardian

Ο θόρυβος που προκαλείται από το τραγούδι στο νησί αναφέρθηκε σε ένα εκτεταμένο άρθρο του Guardian που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο, ενώ η αναφορά του CNN περιελάμβανε τις δηλώσεις της τραγουδίστριας Έλεν Αγ Αγρίνου.

Το “El Diablo” είναι ένα αλληγορικό τραγούδι για μια γυναίκα που καταφέρνει να ξεφύγει από μια τοξική σχέση και στέλνει ένα μήνυμα δύναμης. Η μουσική, ωστόσο, μας ενώνει όλους, δεν μας χωρίζει. “Οι συνάδελφοί μου και εγώ παραμένουμε πιστοί στο στόχο μας. “Η Κύπρος αξίζει να εκπροσωπηθεί στον διαγωνισμό”, δήλωσε ο τραγουδιστής στο CNN σε δήλωση μέσω της Panik Records.

Η πρεμιέρα του “El Diablo” στο YouTube στις 27 Φεβρουαρίου έως σήμερα έχει ξεπεράσει τις 820.000 προβολές.

RIC εξήγηση

Μόλις άρχισαν οι αντιδράσεις, αφού οι ξένοι απείλησαν στο τηλέφωνο ότι θα έκαψαν το κτίριο του Ιδρύματος επειδή ήταν αντίθετοι στην επιλογή του τραγουδιού της χώρας μας, η RIC διευκρίνισε το τραγούδι.

Μιλώντας σε προηγούμενη έκθεση Cyprus Times: Ο Ανδρέας Φράγγος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της RIC, δήλωσε: Το τραγούδι δεν αφορά τις συναισθηματικά εξαρτώμενες σχέσεις, το πώς αισθάνεται μια γυναίκα, δεν αφορά τον διάβολο. “

Παρέμβαση της Ιεράς Συνόδου և η παραίτηση της Κυβέρνησης

Η Ιερά Σύνοδος έλαβε επίσης θέση για το θέμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε το τραγούδι προκλητικό και ζήτησε από την κυβερνητική παρέμβαση να το αφαιρέσει.

Στη δήλωσή του, η Ιερά Σύνοδος μίλησε για «να χαρακτηρίσουμε την κοσμική κοροϊδία μας, παρουσιάζοντας τη δήλωση ότι εμείς οι ίδιοι παραδοτούμε στον Σατανά». Στην πραγματικότητα, είναι η δόξα της θανατηφόρας υπακοής, η παράδοση του ανθρώπου στη δύναμη του Σατανά.

Όσον αφορά τη δήλωση-εξήγηση του RIK, σημειώνει ότι “δεν αντικατοπτρίζει σε καμία περίπτωση το προκλητικό, απαράδεκτο περιεχόμενο των στίχων του τραγουδιού του”.

Ταυτόχρονα, ο Μητροπολίτης Νεόφυτος του Μορφέα εξέδωσε ξεχωριστές δηλώσεις σχετικά με το θέμα, μιλώντας για τη νέα σειρά πραγμάτων που ήθελε να μας παρουσιάσει “ασυνήθιστα” ին Ο Μητροπολίτης Ταμάς, ο οποίος είπε ότι εκτός από ορκωμοσία, περιείχε μηνύματα επικίνδυνα για ψυχική υγεία.

Η κυβέρνηση, ωστόσο, διατήρησε την απόστασή της, λέγοντας: «Σεβόμαστε την Ιερά Σύνοδο ή εκείνους που δεν συμφωνούν με καμία άποψη σχετικά με τον τίτλο του τραγουδιού, το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision φέτος.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση σέβεται πλήρως την πνευματική και καλλιτεχνική ελευθερία του έργου, η οποία δεν μπορεί να παρερμηνευθεί ή να περιοριστεί λόγω του τίτλου του τραγουδιού · δεν πρέπει να έχει τις απαραίτητες διαστάσεις. “

Source