ΚΑΙ IVE ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ. «Αντίο» στον Πρίγκιπα Φίλιππο

Ο δούκας του Εδιμβούργου, πρίγκιπας Φίλιππος, που πέθανε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών, είναι θαμμένος σήμερα. Παρακολουθήστε την τελετή

Η κηδεία της συζύγου του πρίγκιπα Φίλιππου Βασίλισσας Ελισάβετ, Δούκα του Εδιμβούργου, θα πραγματοποιηθεί σε κλειστό κύκλο 30 ατόμων.

Η τελετή έχει ήδη ξεκινήσει στις 11 το πρωί. (τοπική ώρα, 13:00 κυπριακή ώρα) όταν το Πρώτο Τάγμα των Γρεναδιέρων μετακόμισε το φέρετρο του Φίλιππου, με τη σημαία, το στεφάνι, το ναυτικό καπάκι και το σπαθί, από το Ιδιωτικό Παρεκκλήσι στον εσωτερικό πύργο του Πύργου του Γουίντσορ.

Η τελετή ξεκίνησε στις 2 του 2ου μήνα (στις 16:00 ώρα Κύπρου) և Μέσα σε 15 λεπτά τα στρατιωτικά αποσπάσματα των στρατιωτικών μονάδων παρατάσσονται στην αυλή του πύργου, με τον οποίο ο Φίλιππος είχε ειδικούς στρατιωτικούς δεσμούς. Gurka Rifle Regiment, Intelligence Service Corps և Highland.

Το ιππικό του βασιλικού σπιτιού և οι φρουροί πεζικού παρατάσσονταν γύρω από την περίμετρο της αυλής.

Παρακολουθήστε την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου

2 μήνες 14. 20 έως 2: 27 (16: 20-16: 27 ώρα Κύπρου), μέλη της βασιλικής οικογένειας և Μέλη της οικογένειας του Φιλίππου που δεν συμμετέχουν στην πομπή θα οδηγήσουν στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

2 μήνες 14. Στις 27 (ώρα Κύπρου 16:27) θα εισέλθει στην αυλή ένα ειδικό αυτοκίνητο Land Rover που σχεδιάστηκε από τον Φίλιππο.

2 μήνες 14. Στις 38 (ώρα Κύπρου 16:38) το φέρετρο θα μετακινηθεί από το εσωτερικό δωμάτιο.

14: Στις 40 η ορχήστρα της αυλής θα είναι σιωπηλή. (16:40 ώρα Ελλάδας) և Το φέρετρο θα φύγει από την Επίσημη Είσοδο σε ένα λεπτό.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας που συμμετέχουν στην πομπή, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων παιδιών του Φίλιππου, του Πρίγκιπα Τσαρλς, του Ανδρέα, του Εδουάρδου και της Πριγκίπισσας Άννας, καθώς και των εγγονιών Γουίλιαμ και Χάρι, θα αφήσουν την επίσημη είσοδο πίσω από το φέρετρο σε ένα Land Rover.

: 4 μήνες 2: Στις 44 (ώρα Κύπρου 16:44) η βασίλισσα θα φύγει από το αυτοκίνητο του μονάρχη, γνωστή ως πολιτεία του Μπέντλεϊ. Ο εθνικός ύμνος θα παίξει και το αυτοκίνητο θα φτάσει στο πίσω μέρος της πομπής.

Όταν η πομπή και το αυτοκίνητο κινούνται προς το παρεκκλήσι, η τιμητική πομπή πυροβολεί κάθε λεπτό, will το κουδούνι θα χτυπήσει.

Η Βασίλισσα Μπέντλεϊ θα σταματήσει στο παρεκκλήσι, όπου θα του υποδεχτεί ο Αρχιερέας Γουίντσορ Ντέιβιντ Κόνερι, ο οποίος θα τη συνοδεύσει στη θέση της.

Το φέρετρο θα φτάσει στις 2 μ.μ. 53. (Ώρα Κύπρου 16:53). Σύμβουλοι άμυνας της Συνομοσπονδίας από τον Καναδά, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο θα κατέχουν θέσεις στην αυλή.

Ένα απόσπασμα ιππικού του Βασιλικού Οίκου θα ευθυγραμμίσει τα δυτικά σκαλοπάτια. Το “Still” από τις κάψουλες του Royal Navy θα ηχήσει μόλις σταματήσει το Land Rover στις σκάλες. Οι άντρες του Βασιλικού Ναυτικού Σώματος θα ανεβάσουν το φέρετρο, ενώ ο βουβωνός θα παίξει το “Side”.

Κάθε 3 μήνες (17:00 ώρα Κύπρου) ολόκληρη η δημοκρατία θα παρακολουθείται με ένα λεπτό σιωπής. Η αρχή, καθώς και το τέλος, θα σημαίνει ένα πλάνο από τον ανατολικό κήπο.

Στην κορυφή της σκάλας θα υποδεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος του Γουίντσορ, ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Just Astin Welby. Μόλις κλείσουν οι πόρτες του παρεκκλησίου, οι γκάιντες θα παίξουν “Συνέχεια”.

Το φέρετρο θα τοποθετηθεί σε ένα βάθρο στην κορυφή του κεντρικού διαδρόμου του ναού. Στα μαξιλάρια θα τοποθετηθεί ο «διάσημος» Φίλιππος, κυρίως τα μετάλλια και τα μετάλλια που του δόθηκαν, το στρατιωτικό του μπαρ, το σύμβολο της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με διασημότητες από τη Δανία και την Ελλάδα.

Η κηδεία θα εκτελεστεί από τον Αρχιερέα του Γουίντσορ. Στη συνέχεια, το φέρετρο θα πέσει στο Royal Crypt.

Ένας μεγάλος στο Σκωτσέζικο Βασιλικό Σύνταγμα θα παίξει γκάιντα κατά τη διάρκεια του πένθους. Το “Ak Awakening” θα ακολουθήσει οι τρομπέτες του ιππικού του Βασιλικού Οίκου Οι τρομπέτα των Βασιλικών Ναυτικών στη συνέχεια θα διαβάσουν τους «Σταθμούς Δράσης», κάτι που ο ίδιος ο Δούκας του Εδιμβούργου ζήτησε.

Τότε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ θα πει την ευχή, μετά την οποία θα παιχτεί ο εθνικός ύμνος.

Τότε η βασίλισσα και οι άλλοι θρηνητές θα φύγουν από το εκκλησάκι.

Πηγή: News247.gr

Source