Κακές πλημμύρες և ζημιές από κακές καιρικές συνθήκες … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο κακός καιρός προκάλεσε πολλά προβλήματα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, καθώς εξαπλώθηκε στη Μακεδονία, τη Θράκη, αλλά και στο Αιγαίο Πέλαγος.

Στον Έβρο, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στα σύνορα μεταξύ Βουλγαρίας και Ελλάδας, κατακλύστηκαν ποτάμια και σπίτια στη Λέσβο. Στην πραγματικότητα, υπήρχαν μπαρ στον Έβρο, λόγω του κακού καιρού, οι περιοχές μπλοκαρίστηκαν, η οποία αναμένεται να επιδεινωθεί λόγω του πρώτου κύματος χιονιού.

Μεγάλα τραύματα από κακές καιρικές συνθήκες σε ευρώ. Οι περιοχές εκκενώθηκαν
Από αύριο, αύριο, το ευρώ αντιμετώπιζε την οργή της φύσης. Οι έντονες βροχές προκάλεσαν προβλήματα στην περιοχή του Σουφλίου, καθώς η περιοχή Δαδιάς – Μύρκος Δέριος παραμένει αποκλεισμένη, συνολικά επτά οικισμοί. Χρειάζεται επίσης ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή του Μαυροκλειδιού. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλί Παναγιώτη Καλάικος, ο οποίος μίλησε στο APE-MPE, ορισμένοι ηλικιωμένοι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους και μια πυροσβεστική ομάδα πήγε με βάρκα για να σώσει τρεις παράνομους μετανάστες που βρέθηκαν σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι. Οι τρεις άνδρες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με τον Δημήτρη Πετρόβιτς, αναπληρωτή κυβερνήτη του Έβρου.

Στο Διδυμότειχο, ο δήμαρχος Ρόμιλος Χατζηγιανανόγλου περιέγραψε την ποσότητα νερού που «έπεσε» κυρίως στην περιοχή Άβδελλα ως αποτέλεσμα της εκκένωσης της περιοχής.

https://www.youtube.com/watch?v=Ulin33-iI28:

Δίπλα στη Γέφυρα Avdella βρίσκεται το χωριό της Πολίας, όπου η πεδιάδα πλημμύρισε την περιοχή μπροστά από τον οικισμό. Χατζηγιανννόγλου.

Η καταστροφή του δικτύου DEYA στην πόλη της Αλεξανδρούπολης είναι επίσης τεράστια, σύμφωνα με τον δήμαρχο anis amp ampukis. “Είναι πιθανό ότι τις επόμενες 10-15 ημέρες θα έχουμε πρόβλημα με την παροχή νερού, θα χρειαστεί να εξοικονομήσουμε χρήματα, να πάρουμε εμφιαλωμένο νερό. Οι έντονες βροχές προκάλεσαν μεγάλη πτώση λάσπης σε δεξαμενές, πηγάδια και η διάβρωση του εδάφους είναι τέτοια ώστε οι σωλήνες νερού να είναι ορατοί. “Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην μολύνουμε το νερό που έχουμε. Είναι προφανές ότι έχουμε προκαλέσει πολλές ζημιές στο φράγμα, το οποίο, ωστόσο, δεν μπορούσε να επιτευχθεί λόγω της κατάστασης του οδικού δικτύου.”

«Μιλάει για τη μεγαλύτερη καταστροφή της DEYA μέχρι τώρα», είπε. «Γι ‘αυτό έχει ξεκινήσει η διαδικασία κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Όσον αφορά την ετοιμότητα του δήμου να αποκαταστήσει τις ζημιές, ο κ. Amb Ambuki σημειώνει ότι «οι υπηρεσίες του δήμου, σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία, την αστυνομία και τον στρατό, ήταν παρόντες κατά την απόλυση και τη μεταφορά μαθητών από τα δύο σχολεία». κάτοικοι σε ασφαλή μέρη.

Μετά τις έντονες βροχές, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε ασφαλή μέρη
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη του Έβρου Δημήτρη Πετρόβιτς, «έχουμε υποστεί μεγάλες ζημιές στις υποδομές, στους δρόμους και στη γεωργία. Επικοινώνησα με τον Νίκο Χαρδαλία, Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτικής Άμυνας και Διαχείρισης Κρίσεων, Στέλιο Πέτσας, Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών, Αντρέα Λυκουρέντο, Πρόεδρο της ΕΛΓΑ, ενώ ήμουν σε επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να κάνω μεγάλες ζημίες. Επικεντρωνόμαστε τώρα την επόμενη μέρα μετά τις καταστροφές και τις απειλές των μεγάλων ποταμών. “Η εκτίμηση της ζημίας, η εκτίμηση της κατάστασης γενικά, καθώς και η ετοιμότητά μας για πιθανότητα διαρροής φραγμάτων σε σχέση με τις επιπτώσεις των πλημμυρών ποταμών, οι οποίες είναι πολύ επικίνδυνες, δεν έχουν καμία σχέση με τις πλημμύρες.”

Η Δυτική Λέσβος αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων. Ο ποταμός που διασχίζει την Καλώνη είναι πρησμένος και η πόλη κινδυνεύει να πλημμυρίσει. Ενώ οι εκβολές ενός άλλου ποταμού στη Σκάλα Καλλονής έσπασαν, ολόκληρη η γύρω περιοχή πλημμύρισε.

Παράλληλα, σημειώθηκαν κατολισθήσεις στον δρόμο Πέτρα – Μήθυμνα, στην περιφερειακή οδό Πελοπί – Στίπς. Τα σπίτια πλημμύρισαν στην Ερεσό-Σκουτάρο. Η κατάσταση στο νησί χαρακτηρίζεται από τη θέση του δημάρχου της Δυτικής Λέσβου, του Ταξιαρχού Στρατηγού Βερού. «Ήταν μια δύσκολη νύχτα. Η κατάσταση στο Kaloni είναι οριακό. Το προσωπικό του δήμου είναι ήδη άγρυπνο “, έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα, σημειώνοντας ότι ο ποταμός Ikknias ξεχειλίζει, και οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν στη σκηνή όλη τη νύχτα για να παρακολουθήσουν τη ζημιά.

EMY: Η Πολιτική Άμυνα ανέφερε την καταιγίδα το βράδυ στο Αιγαίο, όπου τα προβλήματα ήταν πολύ νωρίς στην περιοχή, κυρίως στα δυτικά, στην Καλώνη.

Κακές καιρικές συνθήκες. Ο γαλλικός ποταμός ξεχειλίζει στη Θεσσαλονίκη
Λόγω της εκροής του γαλλικού ποταμού, ακούστηκε συναγερμός στην περιοχή πολιτικής άμυνας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με μια δημοσίευση στο Facebook από τον δήμο, ο επαρχιακός δρόμος που συνδέει την οδό Pontus με τη Σίνδο διατάχθηκε να κλείσει για να αποφευχθούν ατυχήματα και να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η περιπολία άφησε την κυκλοφορία επί τόπου τη νύχτα, εκτρέποντας την κίνηση, ενώ δημιουργήθηκαν οδοφράγματα για την αποτροπή της κίνησης των οχημάτων. Η μεγάλη ποσότητα νερού που προήλθε από τις βροχές των προηγούμενων ημερών οδήγησε σε μια επικίνδυνη αύξηση της στάθμης του νερού των Γάλλων, την πλημμύρα του ποταμού.

Προβλήματα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς ο γαλλικός ποταμός ξεχειλίζει
Οι εργαζόμενοι συντήρησης και ο αναπληρωτής δήμαρχος της πόλης του Δέλτα, George Org Glossis, έσπευσαν στη σκηνή για να αφαιρέσουν οποιοδήποτε υλικό που εμποδίζει την ομαλή ροή του ποταμού.

Προβλήματα στα Τρίκαλα, Ιωάννινα
Ο άσχημος καιρός προκάλεσε επίσης ορισμένα προβλήματα σε άλλες περιοχές, όπως τα Τρίκαλα, όπου η Γέφυρα Διαλέκτου έκλεισε λόγω του βαρύ νερό που ρέει από το ποτάμι λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων. Ταυτόχρονα, οι επαρχιακοί δρόμοι του νομού έκλεισαν. Οι βροχές των τελευταίων 24 ωρών οδήγησαν στη διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στα “ρεύματα κυκλοφορίας” του “Klokotu N. Τρίκαλα – Μαραθέα Ν. Στο δρόμο στην πολιτεία της Καρδίτσας, ιδίως στο ύψος της γέφυρας Klokoto (περίπου 20 m) և η γέφυρα του ποταμού Piniu, που βρίσκεται στην είσοδο του DD. Διάλεκτο των Τρικάλων (13ο χλμ. Της κρατικής οδού Τρικάλων-Περιστέρα).

https://www.youtube.com/watch?v=TgR3FTHkteE:

Ο καιρός προκάλεσε παρόμοια προβλήματα στην Ήπειρο όταν ο ανεμοστρόβιλος έπληξε την Άρτα και στα Ιωάννινα τα προβλήματα ξεκίνησαν χθες μετά από πλημμύρες στα χωράφια στην Εγνατία Οδό και πλημμύρες στα Τζουμέρκα, πλημμυρίζοντας το χωριό.

Πηγή: iefimerida.gr

Source