Καλέστε την πίεση: δύο ειδικοί γονέων με έδρα την Κύπρο προσφέρουν διαδικτυακές συμβουλές

Η ανατροφή των παιδιών στην Κύπρο μέχρι πρόσφατα αφέθηκε σε οικογένειες στην Κύπρο, με γονείς και άλλους συγγενείς να πρέπει να καταλάβουν πώς να το κάνουν, και τα παιδιά είναι συχνά θύματα ενηλίκων που δεν έχουν ιδέα για τον τρόπο αντιμετώπισης των απογόνων τους. Αυτό πρόκειται να αλλάξει, χάρη σε δύο εμπειρογνώμονες που εδρεύουν στην Κύπρο, την Εκατερίνα Μιροσίτσενκο και την Άρλετ Σοχμέλιαν. Και οι δύο προσεγγίζουν ένα κοινό πολύ πέρα ​​από τα όρια της χώρας.

Ο Miroshnichenko έχει μια σελίδα στο Facebook σχετικά με το θέμα.

Χάστε 300x3250

«Πολλοί γονείς χάνουν το« να πάρουν τη συναισθηματική υποστήριξη που απαιτείται για να κάνουν επιλογές που είναι καλές για εσάς και την οικογένειά σας », λέει η σελίδα που απευθύνεται στη MAPA – σημαίνει Mamas και Papas -« επειδή η συμμετοχή και των δύο γονέων είναι σημαντική ».

Μεταξύ των θεμάτων της σελίδας είναι «Ερωτήσεις για να ρωτήσετε τον παιδίατρό σας στο νεογνό», «Ο ρόλος του σχολείου στην οικογενειακή ζωή», «Η σημασία της βαθιάς διάφραγμα της αναπνοής», «Πώς να αφαιρέσετε την αμηχανία από τη σεξουαλική εκπαίδευση», «Πώς να αντιμετωπίστε τον θυμό σας προς τα παιδιά σας »και« Νεοφλοιική αναστολή στον τοκετό ».

Η Arlette Shohmelian, ψυχολόγος που υπήρξε σύμβουλος μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για πολλά χρόνια στην Κύπρο, έχει αναπτύξει ένα διαδικτυακό μάθημα για το ίδιο θέμα αλλά διερευνά μια διαφορετική οπτική γωνία.

Διέγραψε γιατί οι Κύπριοι γονείς χρειάζονται ιδιαίτερα συμβουλές και ποιος είναι ο στόχος της.

«Πρέπει να σκεφτούμε τη συμπεριφορά μας, αυτό που κάνουμε προκαλεί απαντήσεις από τα παιδιά μας, για παράδειγμα οι γονείς που εννοούν το καλύτερο για τους απογόνους τους συναντώνται ως γκρίνια», εξήγησε.

«Οι γονείς στην περιοχή της Μεσογείου είναι πολύ αντιδραστικοί και προσπαθούν να ελέγξουν τα παιδιά τους, γεγονός που τους προκαλεί πολύ άγχος».

«Υπάρχει πάρα πολλή πίεση, οι γονείς είναι παθιασμένοι με το να κάνουν τα παιδιά τους να πάνε σε πανεπιστήμια όπως το Κέιμπριτζ, και αν δεν το πετύχουν, αυτό θεωρείται αρνητικό, ενώ λίγα παιδιά μπορούν πραγματικά να ανταποκριθούν σε αυτό».

Αυτό, υποστηρίζει, αφαιρεί την παιδική τους ηλικία από αυτούς και προκαλεί τεράστιο άγχος.

«Υπάρχει πάντα μια αντίδραση από τα παιδιά αργά ή γρήγορα, και μπορεί να καταλήξουν να παίρνουν αντικαταθλιπτικά ή να υποστούν άλλη ζημιά».

Η πορεία της, υποστηρίζει, επικεντρώνεται στο πώς οι γονείς μπορούν να επικεντρωθούν στην οικοδόμηση του χαρακτήρα του απογόνου τους, διατηρώντας παράλληλα τη συμπεριφορά των γονέων υπό έλεγχο.

Το πρόγραμμα «Από τρελό να ηρεμήσει» οι εξουσιοδοτημένοι γονείς εξηγείται εδώ https://www.youtube.com/watch?v=67n1GBaNzro

Cx02β

Source