Καλή χρονιά Τουρκικός κόσμος

Το 2020, στο οποίο σημειώθηκαν πολλές καταστροφές στη χώρα μας και στον κόσμο, ειδικά στον ιό της κορώνας που έπληξε ολόκληρο τον κόσμο, έληξε. Ελπίζοντας ότι το 2021 φέρνει ειρήνη και ηρεμία σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο.

Ανατολική Κίνα σχετικά με τη δίωξη του Τουρκιστάν, που δόθηκε σε οποιαδήποτε περιοχή υπό την αρμενική κατοχή στο Καραμπάχ και σκότωσε ένα μετά την καταστροφή που συνέβη στην Τουρκία.
Η Κορώνα πολλοί σεισμοί, ειδικά ιοί, πλημμύρες και άφησαν πίσω από την οικονομική συμφόρηση στον κόσμο μέχρι το 2020 στην Τουρκία “Με καταστροφές” ήταν ένας χρόνος που θυμάμαι.
Ελπίζουμε ότι το νέο έτος φέρνει ειρήνη και γαλήνη σε ολόκληρο τον τουρκικό κόσμο από το Αζερμπαϊτζάν έως το Ουζμπεκιστάν, από το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν, το Τουρκμενιστάν έως την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.
Στους Τούρκους, η πραγματική παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι στην πραγματικότητα γνωστή ως Διακοπές Nardugan.
Τι είναι λοιπόν αυτές οι διακοπές Nardugan;
Η γιορτή της αναγέννησης των Τούρκων, που ονομάζεται NARDUGAN (Nartugan), ξεκινά στις 21 Δεκεμβρίου και τελειώνει στις 21 Μαρτίου ως Nevruz. Διότι στην ισημερία στις 21 Μαρτίου, η νύχτα και η μέρα γίνονται ίσες. Η άνοιξη έρχεται στις 21 Μαρτίου, η φύση αναβιώνει. Εδώ είναι η σημασία των διακοσμήσεων πεύκων. Επειδή ονομάστηκε «Δέντρο της Ζωής»
Οι διακοπές των Nardugan (αναγέννηση) των Τούρκων ελήφθησαν από τους χριστιανούς αιώνες αργότερα και προσαρμόστηκε ως γέννηση του Ιησού στις 24 Δεκεμβρίου (Χριστούγεννα).

Ωστόσο, αυτή ήταν μια γιορτή της Τουρκικής Πρωτοχρονιάς που εορτάστηκε στην Κεντρική Ασία αιώνες πριν από τον Χριστό.
Οι ιστορίες που είναι γνωστές ως σύμβολο των Χριστιανών, ο Άγιος Βασίλης, επίσης δεν προέρχονται από τουρκική παράδοση.
Επειδή πριν από αιώνες, πριν από αιώνες, υπήρχε η ιστορία του «Άτζα Ατάα» και του «Χιονιού» στην Κεντρική Ασία.
Σύμφωνα με την τουρκική μυθολογία, ο Άτζια Ατά ήταν ένας θρύλος που εμφανίστηκε στο κρύο του χειμώνα, βοήθησε τα ορφανά και τα πεινασμένα και έκανε τους ξένους ευτυχισμένους.
Ο Muazzez İlmiye Çığ, ένας από τους παγκοσμίου φήμης Σουμερολόγους, είχε επανειλημμένα δηλώσει ότι οι διακοσμήσεις πεύκων ήταν στις τουρκικές παραδόσεις εκατοντάδες χρόνια πριν από τον Χριστιανισμό.
Σύμφωνα με τις πεποιθήσεις των Τούρκων πριν μπουν σε μονοθεϊστικές θρησκείες, υπάρχει ένα «δέντρο σφενδάμνου» στη μέση της γης. Αυτό ονομάζεται «δέντρο της ζωής».

Μπορούμε να δούμε αυτό το δέντρο ως μοτίβο σε όλα τα χαλιά, τα χαλιά και τα κεντήματα μας.
Είναι γνωστό ότι ο ήλιος είναι πολύ σημαντικός στους Τούρκους, σύμφωνα με την πεποίθησή τους, πολεμούν μέρα και νύχτα στις 21 Δεκεμβρίου, όταν οι νύχτες γίνονται μικρότερες και οι μέρες μεγαλώνουν.
Αυτός είναι ο θρίαμβος του ήλιου, η αναγέννησή του, και οι Τούρκοι γιορτάζονται κάτω από το «δέντρο σφενδάμνου» με μεγάλα πανηγύρια. Η αναγέννηση του ήλιου θεωρείται ως «νέα γέννηση».

.Source