ΚΑΛΑΘΙ ΚΥΠΡΟΥ – Πού το βρήκες;

Το κοινό πιστεύει ότι η δήλωση περιουσίας αφορά μόνο τον πρόεδρο, τους υπουργούς και τους βουλευτές.

Έχει αρκετά ευρύ πεδίο. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας είναι πόσες θέσεις εργασίας καλύπτονται από τη δήλωση ιδιοκτησίας.

Για παράδειγμα, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου πρέπει επίσης να δηλώσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Δεν υπάρχει συνέχεια στην ευρεία εφαρμογή της δήλωσης περιουσιακών στοιχείων.

Η αιμορραγική πληγή της τουρκοκυπριακής κοινότητας είναι η έλλειψη υποχρέωσης να δηλώσει την πηγή του πλούτου που αποκτήθηκε.

Αυτό δεν πρέπει να ισχύει μόνο για εκλεγμένους αξιωματούχους, πολιτικούς δημόσιους υπαλλήλους ή όλους τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα.

Ο ιδιωτικός τομέας, με την ευρύτερη έννοια, θα πρέπει να εξηγήσει πού το πήρε.

Εάν ο νόμος του πού βρίσκετε δημιουργείται και εφαρμόζεται με τρόπο που καλύπτει όλα τα τμήματα της κοινωνίας, αυτή η ημέρα θα γίνει σημείο καμπής στο πλαίσιο μιας καθαρής κοινωνίας.

Ο Hüseyin Özgürgün είναι πολιτικός που έχει φτάσει στο επίπεδο του πρωθυπουργού στην ΤΔΒΚ.

Βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό στην Κωνσταντινούπολη.

Ο λόγος είναι η διαδικασία που ξεκίνησε σε σχέση με το γεγονός ότι δεν έγραψαν τα υπάρχοντά τους στη δήλωση ιδιοκτησίας με τον απλούστερο ορισμό.

Η ασυλία του αρνήθηκε από το κόμμα του, όταν οι φίλοι του είπαν ναι.

Εάν επιστρέψει στο νησί, μπορεί να συλληφθεί στο αεροδρόμιο.

Επομένως δεν έρχεται.

Μετά από μια μακρά σιωπή, ο Özgürgün έκανε δηλώσεις.

Τι είπε?

Στην ουσία, είπε επίσης: “Αφήστε τους άλλους δικηγόρους να ανοίξουν τους φακέλους δήλωσης ιδιοκτησίας, θα φανεί ότι υπάρχουν καταστάσεις παρόμοιες με τις δικές μου στις δηλώσεις τους.

Με άλλα λόγια, “Ό, τι έκανα, έκαναν.”

Στην πραγματικότητα, είναι λάθος να κάνετε εμπιστευτικές δηλώσεις ιδιοκτησίας… Όλες οι δηλώσεις ιδιοκτησίας πρέπει να κοινοποιούνται στο κοινό.

Στην πραγματικότητα, οι δηλώσεις ιδιοκτησίας πρέπει να συντάσσονται με περιγραφή του τόπου απόκτησής τους.

Πολύ πιο σημαντικό από την ακρίβεια και την πληρότητα της δήλωσης ιδιοκτησίας είναι το πού και πώς βρέθηκε.

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας Erhan Arıklı, επέστησε την προσοχή στις περιττές δαπάνες περίπου 300-350 εκατομμυρίων TL στο KIB-TEK και είπε: «Η έκθεση της ειδικής επιτροπής του κοινοβουλίου, η οποία συστάθηκε για να εξετάσει κατά πόσον έγιναν παρατυπίες στις προσφορές στο KIB-TEK, θα δείξει την έκταση της συνεχιζόμενης κερδοφορίας για χρόνια. Υπάρχουν πολύ σοβαρές ανιχνεύσεις. Το ίδρυμα είναι ένας τόπος κερδοσκοπίας μέχρι στιγμής », είπε.

Βγείτε από το δρόμο, ρωτήστε δέκα άτομα, τουλάχιστον επτά πιστεύουν ότι οι δηλώσεις του Erhan Arıklı είναι αληθινές.

Πολλά αυτόνομα δημόσια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του KIB-TEK, έχουν αποσυρθεί για πολλά χρόνια. Το πιο σημαντικό, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα είναι στην κυβέρνηση. Κατά καιρούς οι εκπρόσωποι των αναποτελεσματικών μικρών εταίρων προσπαθούν να χαλάσουν το παιχνίδι, αλλά ο τροχός συνεχίζει να γυρίζει.

Ερευνήστε το KIB-TEK πηγαίνοντας όσο πιο μακριά μπορεί να πάει χωρίς χρονικό όριο, για να μην παρατείνει την εργασία και να καθυστερήσει το αποτέλεσμα. Τι συμβαίνει;

Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει επίσης να συμπεριληφθεί στον νόμο Where Where You Find;

Όσοι έχουν εκατομμύρια λίρες πλούτου χωρίς να πληρώσουν σωστά φόρο δεν πρέπει να ρωτηθούν πού το βρήκαν;

Το σύστημα είναι αρκετό για να ανιχνεύσει την κίνηση των λογαριασμών στις τράπεζες… Μπορεί εύκολα να μάθει ποιος έχει πόσα χρήματα… Είναι πολύ δύσκολο να μάθεις και να αμφισβητήσεις;

Αφήστε τα αρχεία της πράξης τίτλου να εξεταστούν χωρίς φόβο … Ρωτώντας ποιος κατέχει ποια ακίνητη περιουσία και πώς … Την ημέρα που γίνονται και στη συνέχεια εκτελείται η νομική διαδικασία, τι είναι halal και τι απαγορεύεται θα έρθει στο φως …

Είναι δυνατόν να συμβούν αυτά; Φυσικά είναι δυνατό. Όσο μιλούν οι καρδιές των υπευθύνων λήψης αποφάσεων

.Source