Καλεί την Τουρκία να σταματήσει την παρανομία … | Δημοσιογράφος Κύπρος

Ο βουλευτής Κυριάκος Χατίγιαν κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις παράνομες ενέργειές της, να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο, να συνεργαστεί καλή τη πίστει για τις σχέσεις της τόσο με την Κύπρο όσο και με άλλες γειτονικές χώρες, καθώς και για μεγαλύτερη ειρήνη και σταθερότητα. Περιοχή:

Ο κ. Χατζηγιάνης, Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Δημοκρατία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Ανθρωπιστικές Υποθέσεις, σε διαδικτυακή συνεδρίαση της Προεδρίας της Συνέλευσης,

Σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η Βουλή των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της τρέχουσας συζήτησης, ο κ. Χατσιγιάννης δήλωσε ότι απέμειναν λίγες μόνο μέρες πριν από την άτυπη διάσκεψη ολομέλειας για την Κύπρο που συγκλήθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ. , Με στόχο ουσιαστικές συνομιλίες για το Κυπριακό. Δυστυχώς, ο κ. Χατζηγιάνι σημείωσε ότι η αυξανόμενη ρητορική της τουρκικής πλευράς υπέρ της εγκαθίδρυσης δύο κρατών στην Κύπρο και της κλιμάκωσης των κλιμακούμενων προκλήσεων της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου, η οποία παραβιάζει τα σχετικά περιθώρια για αισιοδοξία.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι οι προσπάθειες επανάληψης των συνομιλιών θα είναι επιτυχημένες, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια δίκαιη λύση σύμφωνα με τη διεθνή και την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Αναφερόμενος στην επιδείνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, ο κ. Χατζηγιάννος εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τον ανθρωπιστικό αντίκτυπο της επανεμφάνισης των εντάσεων, τονίζοντας ότι η αποκλιμάκωση πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Όσον αφορά την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο κ. Χατσιγιάννη εξέφρασε την ελπίδα ότι οι συμπροέδροι του Ομίλου Μινσκ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας και την επίλυση των ζητημάτων που σχετίζονται με την εφαρμογή του. τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ιδίως το ζήτημα των αιχμαλώτων πολέμου.

Ο κ. Χατζηγιάνης άγγιξε επίσης εν συντομία τις πρόσφατες δραστηριότητες της Επιτροπής, επισημαίνοντας ότι η κριτική σε παραβιάσεις δημοκρατικών ή ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελεί πιθανή ευθύνη της Επιτροπής.

Πηγή: KYPE

Source